Advertisement

¡Uno! ¡Dos! ¡Yess: Hør Green Days nye singel

16. jul 2012 kl. 00:00

(REPRISE)

Det poppønka California-bandet Green Day tok et stort steg i riktig retning både kommersielt og kreativt med sitt syvende studioalbum American Idiot i 2004. Settet gikk rett til topps på salgslistene i 19 land og har per dags dato solgt over 14 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Vel fortjent, sier vi. For der Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt og Tre Cools eldrende kollegaer febrilsk har prøvd å holde liv i sine respektive karrierer ved å gi ut lettvinte (og som regel passe corny) novelty-hits (alias raskeste vei i mål), gikk den velmodne trioen i studio og skrev et råflott album, rett og slett.

Som for eksempel go’låta «Wake Me Up When September Ends» (#wow):

I 2008 debuterte de med sideprosjektet Foxboro Hot Tubs og langspilleren Stop Drop and Roll!!!, og året etter droppet 21st Century Breakdown, deres åttende studioalbum som Green Day, i sin helhet produsert av den legendariske rockeprodusenten Butch Vig (mannen bak blant annet Nirvanas historiske Nevermind).
 
Rockemagasinet Kerrang! intervjuet vokalist Billie Joe under innspurten av deres 21st Century Breakdown-turné, og 40-åringen avslørte da at de var godt i gang med sin niende plate:
 
– Vi har allerede spilt inn demoer i Berlin, i Stockholm, i Glasgow og i Amsterdam. Det viktigste for oss er å få ned låtene på tape fort, for å sikre den opprinnelige magien. (…) Vi er på vårt mest kreative noensinne, og dette albumet kommer til å bli episk som faen.
 
Tidligere i år begynte det sakte, men sikkert å droppe flere YouTube-snutter fra den gla’punka trioen, og alt tydet på at deres kommende sett var like rundt hjørnet. 11. april annonserte frontfigur Armstrong at bandet straks vil slippe første del av albumtriologien ¡Uno! ¡Dos! ¡Tres!, et samarbeid med deres produsent-BFF gjennom mange år, Rob Cavallo.
 
Og vips! Nu skjer det ting. I dag droppet Green Days comeback-singel, alias powerpop’ete «Oh Love», førstesingelen ut fra ¡Uno!. Hør:

¡Uno! dropper 25. september via Reprise.

Se også: Green Day gjør comeback: Uno, Dos, Tres! Blir troikaen grisete?