Hopp til hovedinnhold
KNUT AKSELSEN, BJØRN ROGSTAD, MANBIR «PENGER» PLAHA, ANETTE ANDERSEN MED EZZARI (UNIVERSAL MUSIC)

Universal Music signerer norsk 18 år gammel rapper

KNUT AKSELSEN, BJØRN ROGSTAD, MANBIR «PENGER» PLAHA, ANETTE ANDERSEN MED EZZARI (UNIVERSAL MUSIC)

Når man har blogg som ikke kun fokuserer på én person, slik som 730 – som raust nok skriver om en haug av mennesker – så merker man hvem som er poppin’.


Flere kjente norske artister er folk flest skrekkelig uinteressert i.
Zzzz……


Men saken vår om tenåringen Adam Ezzari fra før jul ble en smash. Ikke så rart, for Oslo-gutten serverte en solid låt og musikkvideo.


Noen som kjappe på ballen (#pause) var ikke en liten kul indielabel, men gigantiske Universal Music.


Nesten 40 % av alle låter verden hører på kommer fra dette major musikkselskapet, og nå har de også sikret seg 18-åringen fra Hauketo.
730 tok en kjapp prat med Universal-pampen Bjørn Rogstad (mannen som signerte Tommy Tee way way way back in the days) om deres nye potensielle stjerne.

Hvordan oppdaget dere Ezzari og hvorfor signerte dere ham?


– Manbir aka Money, vår eminente promotionansvarlige som alltid har øret på gatene, gjorde (A&R) Marie Komissar og meg oppmerksomme på «Blå lapper». Ezzari har noe å fortelle og jeg hørte etter fra første til siste ord. Uten å miste ham ett sekund. Forfriskende fra en vi tror leder an en ny generasjon nye norske rappere som har viktige ting å fortelle oss.


– Vi var akkurat like overbevist om at vi så og hørte et sjeldent stort talent. Vi kontaktet han samme dag og ba ham inn på møte. Han var en like imponerende kar som han hørtes ut som på låta; smart, fokusert, ydmyk og klartenkt. Vi var aldri i tvil.


Hvorfor tror du det er så få norske rappere som klarer å slå gjennom ordentlig?

– Det er med rap som med alt annet. Skal man slå igjennom må man være tydelig. Vil man at folk skal høre etter må man ha noe å fortelle. Skal man nå bredt må man invitere folk inn. Det er ingen motsetning mellom dybde og bredde. Det er mange regler i hip-hop. Jeg tror de kan virke begrensende.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer