Hopp til hovedinnhold
Unge Obi
Ordsmed og artist: Unge Obi er klar med Limbo (Mikkel Fykse Engelschiøn)

Unge Obi ble rapper etter Instagram-video

Unge Obi debuterer i dag som rapper.

Du har kanskje allerede sett ham på Insta eller TikTok?

Gjennom en håndfull korte rap-snutter har Unge Obi høstet flamme- og latterfjes-emojis i kommentarfeltene siden i fjor, fra både mannen i gata og rutinerte rappere.

Veien har vært kort fra Instagram til Spotify.

Nå er Oslo-rapperen aktuell med ny musikk og er ute med EP-en Limbo, produsert av ingen ringere enn ringreven Tommy Tee.

Ønskereprise via 730s Instagram:

Unge Obi har sjarmert følgerne sine med en god dose humor og selvironi flettet inn i relativt harde rap-linjer.

I snuttene filmer han seg selv mens han blir lært opp i rap av en selvsikker stemme bak kamera. Den litt naive og ydmyke rapperen spiller på egen usikkerhet når han forsiktig prøver seg frem på sin egen måte mens han kontinuerlig søker bekreftelse fra læreren sin bak kamera.

Planen var egentlig ikke å bli rapper da han la ut den første videoen for sine 127 følgere, men da han etter en uke hadde tidoblet antallet, hvorav flere ropte etter mer, skjønte han at han ikke hadde noe valg.

– På profilen min har jeg postet ting jeg synes er morsomt, ikke bare rap. Utenfra kan det se ut som en akutt 30-årskrise, vennene mine fikk seg racersykkel og trikot, jeg begynte å rappe liksom, men jeg har holdt på med tekst som hobby i flere år.

– Jeg har bakgrunn fra Slampoesi-miljøet i Oslo men gikk litt lei det alvorstyngede formatet så jeg begynte å leke med bars isteden.

Unge Obi fra Oslo (Mikkel Fykse Engelschiøn)

Unge Obi er bevisst på at det han gjør innebærer en viss risiko for å bli tolket som en parodi. Det siste han vil er å latterliggjøre sjangeren som ligger hjertet hans nærmest.

– I starten var jeg litt redd for at budskapet skulle feiltolkes men responsen fra rap-miljøet har vært over all forventning. Den første videoen var jo ment som en spøk men samtidig litt snikskryt. Jeg vil liksom ikke bli sett på som Ola Halvorsen så jeg bruker mye tid på å prøve å skrive gode bars som slæpper selv om tematikken og vinklingen kanskje er litt annerledes.

Nå er musikkvideoen til singelen «Chains» klar via YLTV, i regi av rapperen selv. 

Debuten til Unge Obi får du her:

Se også: Unge Obi står for en av dagens 17 beste nye norske låter – hør alle her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer