Hopp til hovedinnhold
Undervurderte-spin-off-serier-Vanderpump-Rules-Fear-The-Walking-Dead-1536x864
Vanderpump Rules og Fear The Walking Dead er begge undervurderte spin-offs, mener vi (Bravo, AMC)

Spin-off-serier som faktisk er verdt å se

Spin-off-serier har det med å bli snakkiser dersom originalserien har vunnet folkets hjerter.

Hvorvidt de klarer å leve opp til forgjengerens suksess og publikums forventninger er dog noe variert.

Forhåpentligvis lever den nye Game of Thrones-serien opp til begge?

Noen spin-off-serier har gjort det glimrende og er høyt elsket av fansen, mens andre hadde gjort oss alle en tjeneste om de aldri så dagens lys. Trengte vi virkelig å se Joey Tribbianis fanterier uten vennene?

Som regel pleier folket å være nokså enige om en spin-off er god eller dårlig, men noen ganger blir verken seerne eller kritikere enige om å gi tommel opp eller ned.

Og så har vi de som forsvinner under radaren uten å bli snakket noe særlig om i det hele tatt.

Vi har tatt en titt på spin-off-serier som har fått for mye tyn, og for lite oppmerksomhet.

Her er 6 undervurderte spin-off-serier som fortjener litt skryt!

90210 (2009-2013)

90210
(CBS)

90210 utspiller seg på USAs beste vestkant ni år etter originalserien Beverly Hills 90210 takket for seg. Her blir vi introdusert for en ny gjeng med privilegerte tenåringer, og dramaet lar ikke vente på seg.

Serien klarte aldri å komme seg helt ut av skyggen til sin forgjenger, ei heller større suksesser som Gossip Girl og One Tree Hill. 90210 henter dog poeng for å være mer forut for sin tid enn sine nevnte konkurrenter.

Hovedcasten er ikke fullstendig blendahvit, og gjennom sine fem sesonger tar serien opp både seksualitet og mental helse på en måte som serien, tro det eller ei, kan stå inne for den dag i dag. Nokså greit, i alle fall!

Fun fact: Khloé Kardashian gjør skuespillerdebut i serien hvor hun kommer skjevt ut med karakteren Naomi Clark, som for øvrig spilles av AnnaLynn McCord, aka hun som nylig kastet skygge på moren til Putin.

American Crime Story (2016–)

(FX)

Antalogiserien tar for seg én beryktet kriminalsak per sesong, men i motsetning til storebror American Horror Story byttes hele castet ut for hver sesong. (Unntaket er Ryan Murphys yndling Sarah Paulson, selvfølgelig.)

Til tross for at serien har bedre vurdering på IMDB, har den ikke opparbeidet en fanskare på samme måte som American Horror Story.

Noen tror muligens at de ulike sesongene er selvstendige miniserier? Kanskje ikke så rart ettersom både The People v. O.J Simpson og The Assassination of Gianni Versace lå ute som to forskjellige serier på Netflix.

Sesongene står stødig hver for seg, men serien i sin helhet fortjener likevel anerkjennelse for sitt geniale konsept, og et bredt spekter av storartede skuespillerprestasjoner fra både kjente og ukjente fjes.

Vanderpump Rules (2013­–)

(Bravo)

Det tok ikke lang tid før den elskede husfruen fra Beverly Hills, Lisa Vanderpump, fikk sin egen spin-off-serie – nemlig Vanderpump Rules.

Selv om showet gjør det bra over dammen, har den uforståelig nok fått lite oppmerksomhet her til lands. Dette til tross for at serien leverer på alle punkter en god reality bør gjøre.

Vanderpump Rules handler om relasjonene (og intrigene) blant Lisas ansatte på restauranten SUR. I denne perfekte sammensetningen av personligheter blir grensen for hva som er akseptabelt og ikke stadig flyttet, og mengden av hykleri er nok til å få deg til å skrike til skjermen om du lar deg engasjere godt nok.

Selling Sunset og Love is Blind er barnemat i forhold til dramaet som blir servert av servitørene hos SUR.

Fear The Walking Dead (2015–)

Fear The Walking Dead
(AMC)

Joda, vi hadde nok klart oss med The Walking Dead. Jeg vil dog påstå at The Walking Dead: World Beyond, som overraskende nok fikk to sesonger, er spin-off-serien vi virkelig ikke trengte.

Fear The Walking Dead derimot, er på sin syvende sesong, og selv om mange har falt av underveis, fortjener serien litt skryt for å gi oss noe forgjengeren beleilig nok hoppet over.

Serien tar for seg livet idet pandemien først bryter ut, og selv om det ikke tar lang tid før de levende døde blir hverdagskost for våre nye venner, fungerer de første sesongene som et friskt pust i zombieverdenen.

Noen kjente fjes dukker også opp underveis, men karakteren fansen aller helst vil se igjen må vi nok vente med til serien får sin egen filmtrilogi

Pretty Little Liars: The Perfectionist (2019)

Pretty Little Liars: The Perfectionist
(HBO)

«Enten dør du som en helt, ellers lever du lenge nok til å se deg selv bli til skurken», sa Harvey Dent i The Dark Knight fra 2008. Pretty Little Liars fikk selv føle på dette, da den elskede seriens siste sesonger ble totalt latterliggjort av fansen.

Man skulle kanskje tro at de fleste hadde fått nok? Neida! Serien har ikke bare fått én, men tre spin-off-serier. Blant dem Pretty Little Liars: The Perfectionist.

The Perfectionist fremstår som et godt utenkt og glamorøst mordmysterium, og ble vel mottatt av både fans og kritikere. Serien fikk dog bare én sesong, og selv om fansen gjerne skulle sett fortsettelsen, etterlater den ene sesongen et langt mer verdig spor enn det forgjengeren kan skryte av.

Fra den ene spin-off-serien til den andre. Eli Brown (Dylan Walker i The Perfectionist) dukker også opp i Gossip Girl 2021, men responsen er dog mer blandet.

Narcos: Mexico (2018-2021)

Narcos: Mexico
(Netflix)

Å kalle denne undervurdert er muligens å tøye grensen, men dersom du ikke allerede er hardbarka fan av Narcos-universet, har kanskje møtet med fryktede narkobaroner forblitt med jakten på Pablo Escobar.

Narcos: Mexico tar for seg den mexicanske narkotikakrigen, slik navnet antyder, og vi blir dratt tilbake 1980-tallet. Der vitner vi oppbyggingen av det raskt beryktede Guadalajara-kartellet.

Hovedmannen bak det hele, Felix Gallardo, er kanskje ikke like kjent som Escobar, men han beviser fort at han ikke er mindre grusom av den grunn.

Narcos: Mexico har en tydelig historie å fortelle på sine tre sesonger, og etterlater grunnlag for flere mulige spin-off-serier i Narcos-universet. Serieskaperne lager blant annet en ny miniserie med Sofia Vergara som colombiansk kokaindronning.

Om en serie er undervurdert eller ei kommer vel i bunn og grunn an på øyet som ser. Ta en titt på titlene fra listen og avgjør selv! Hvem vet, kanskje finner du en ny favoritt 🤷‍♀️

Se også: 10 filmer som fortjener en oppfølger

Les mer