Hopp til hovedinnhold

Undertøys-uboost for Erik og Kriss

ERIK OG KRISS FEAT. CHIOMA (730)
Det noe ambisiøse klokkeslettet for intervjuet mitt med Erik og Kriss gjør at jeg må tyne meg selv ekstra tidlig opp denne morgenen, men jeg gleder meg uansett. Bærums-gutta er noen skikkelige gledesspredere og jeg ser fram til å møte kjekkasene over en kopp kaffe.
 
God morgen! Hva skjer med deres nye singel?
Erik: – Det skjer litt av hvert, men først og fremst heter den «My City». Den har vi laget sammen med to flotte folk; Nik & Jay fra Danmark.

Kriss: – De har vært en stor inspirasjonskilde for oss hele veien, og er en av de få gruppene vi begge har vært fan av lenge. Så det var kjempestas da vi ble kontakt av dem og de spurte oss om vi skulle gjøre en låt sammen. Og sånn ble «My City» til. Vi skal forøvrig spille to konserter sammen; Først skal vi varme opp for dem i København, og så skal de varme opp for oss på Rockefeller. Sånn sett passer det jo ekstra bra å ha en singel ute sammen.

Hvorfor burde folk kjøpe singelen?
E: – Fordi man digger den og fordi det blir god stemning når man setter den på.

K: – Pluss at den er en videreføring av den partymusikkbølgen vi allerede har startet på. Du kan også si at det er en slags «Oslo vs. København»-låt. Så alle i Oslo bør kjøpe låten for å støtte byen vår og vise at vi er en bedre by enn Køben.

Fortsetter nedenfor.

HEISANN-ISH (MTG)

Er Nik & Jay Danmarks svar på dere to?

K: – Ja, det er de nok på mange måter. Selv om de snakker mye mer om booty enn det vi gjør.
E: – Det er mange ting de gjør som vi ikke hadde gjort og omvendt.
Når dere lager låter, tenker dere alltid «hmmm, er dette en hit»?

E: – Ja, det gjør vi.

K: – Hvis det IKKE er en hit kaster vi den før den er ferdig.

Har dere kastet mange låter?
K: – Nei, de fleste blir hits.

Hvilken av singlene deres er dere mest fornøyde med så langt?
E: – Det er så veldig vanskelig å si, man blir veldig farget av feedbacken man får. Det er veldig vanskelig å ikke svare «Ølbriller» akkurat nå, fordi den har gitt oss nettopp den feedbacken vi ønsket med en sånn type låt.
K: – Jeg har også lyst til å si «Ølbriller», men det betyr ikke at det er den låten vi hører mest på.
Fortsetter nedenfor… 3 millioner views:Hvordan kommer det neste albumet deres til å bli?

K: – Jeg tror det er viktig for oss å få en ferie før vi starter på noe nytt. Stikke til Bahamas og ligge på en hengekøye, slappe av og nullstille oss litt. Så heller komme tilbake derfra og begynne å skrive ned nye ideer. Noe vi forsåvidt er bombesikre på allerede er at vår neste plate kommer til å involvere en gjesteopptreden fra deg. Vi trenger din megastemme til å drepe et hook for oss.

E: – Albumet kommer til å bli fett. Men vi har ingen bestemt oppskrift på hvordan sound det skal ha.

Jeg gleder meg! Sangen vår blir såklart en øyeblikkelig klassiker, men tar dere noen andre sjanser på albumet?
E: – Altså, vi har allerede hatt en country & rap-singel, vi har en annen sang hvor det er norsk rap som møter dansk rap med et engelsk refreng. Jeg føler at vi tar sjanser på hvert jævla album.

Hva synes dere om den norske musikkscenen i 2011? Noen favoritter?
K: – Jeg synes Gatekunst-prosjektet har vært veldig bra og det har foregått i studio hos meg. Så det har vært veldig stas.
E: – Når vi jobber i studio og er på turné hører jeg nesten ikke på musikk. Men jeg har hørt litt på Atle Pettersen og Lucky Stroke.  

Dere er begge i faste forhold, men hva synes dere om groupiene så langt i år? Mye frist?

K: – Det er alltid mange pene damer på veien, Norge er jo et eneste stort hav av vakre kvinner. Det hender at man får ekstra muligheter hos damene bare fordi man står på scenen, men jeg har aldri syntes den type tiltrekning har vært spesielt interessant. Det er en grunn til at man er i forhold, og det er jo fordi man trives best med de man har på hjemmebane. 


Word! Kriss, «Lighter»-videoen byr på noen flotte sekunder hvor du er i baris. Får vi glede av å oppleve en hel Erik og Kriss-video med deg i baris? Kompisene deres Nik & Jay har jo allerede gjort det?

K: – Nik & Jay dro den litt lengre ut, de var jo splitter nakne. Men jeg skal trene meg opp og kjøre baris i en video fra neste plate, lover.

Hurra! Jeg gleder meg. Erik, du som er stjernekokk: Hva er din middagsfavoritt?

E: – Vanligvis hadde jeg svart wienerpølser, men siden du kalte meg stjernekokk må jeg si noe mer stilig. Så da er nok skalldyr og østers favoritten. 


Hva er det kjipeste en fan har gjort mot dere?

K: – La meg starte med å si at Erik og Kriss har verdens beste fans. De støtter oss og kommer på konsertene våre. De kommer med plakater, har på seg Erik og Kriss-gensere, de danser, synger og koser seg. Vi har Norges desidert beste fans, men: Det er kjipt å få tilsendt brukt undertøy i posten. Det er ikke sexy. Pluss at å late som om man er noen andre på internett er døvt. Nevnte jeg at jeg ikke er glad i å få brukte truser i postkassa?

Hvis dere kunne få vært med i en TV-serie, hvilken serie hadde dere valgt?

K: – Entourage er utrolig kult. Det hadde vært sykt fett å oppleve det Hollywood-livet de gutta lever. Man opplever ikke liksom ikke helt sånne tilstander som rapper i Norge. Målet mitt hadde da vært å treffe Jessica Alba.

E: – Jeg synes det hadde vært gøy å være med i The Simpsons og få spille seg selv. De tegner deg på en sånn måte at man ser at det er deg, selv om man er helt gul. Pluss at du får spille inn voiceovers av deg selv, det er dødsfett.

Noen siste ord?
K: – Vi leser 730 hver dag. Dere må fortsette å gi oss megalollete nyheter fra stjerneverdenen. Dere er veldig hyggelige og vi synes det er superkoselig å få snakke med dere. Masse kjærlighet til 730.no! Og husk å sjekke ut «My City», seff. Folk må også huske konserten vår fredag 9. september på Rockefeller i Oslo hvor Nik & Jay skal åpne for oss. Vi håper alle som vil kommer og danser, synger og koser seg med oss. Men la det brukte undertøyet bli igjen hjemme, please.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer