Hopp til hovedinnhold
– Artister som har det ille mentalt er jævlig kjipt, men de skaper ofte de beste låtene (Benjamin Lauritsen)

Leander om håpløshet, sorg og selvgransking: – Jeg visste hvor overflaten var, men klarte ikke å svømme opp

Leander drukner i egne følelser. Og det er nydelig. 

I den gamle favorittspalten Ültralyd gir vi artister i startgropen litt drahjelp, og gjør veien til folks øreganger ørlite kortere. Noe du, bandet ditt eller noen du kjenner trenger? Gli inn i min innboks: oda@730.no <3

I dag tar vi en prat med en ny kis fra byen under skyen, Leander.

26-åringens første EP FILM var en pose med blandet drops. Nå er han ute med oppfølgeren, Dypet, som har en langt smalere tematikk; frykt, håpløshet og forhold som går i grus.

– Jeg føler ofte at jeg er på mitt mest kreative når jeg er nedfor. Det var en fyr en gang som sa at artister som har det ille mentalt er jævlig kjipt, men de skaper ofte de beste låtene. Så langt har det kanskje vist seg å være sant, forteller Leander til 730.no.

– Kanskje klisjé svar, men å skrive låter om problemene sine er veldig terapeutisk.

Dypet bærer tydelig preg av en tyngre tid. Leander forteller at «Tynne tråder» og «10 minutter» ble laget i en tid hvor ting var spesielt kjipt. 

Dypet handler mest om hvordan jeg har følt meg rundt perioden dette prosjektet ble laget. Jeg visste hvor overflaten var, men klarte ikke å svømme opp. Det er en god blanding av håpløshet, sorg og selvgransking.

Se behind the scenes-snutt fra «Tynne tråder» her: 

View this post on Instagram

Laget en breakdown på hvordan jeg laget Tynne Tråder. Ferdig låt kan høres på alle plattformer 💚 let me know om det er stemning for mer av dette

A post shared by Leander // Unge Dicaprio (@leanderlauritsen) on

Dypet er skrevet, mikset og produsert av Leander selv av Leander selv, via hans eget label Laurux.

Flinkisalarm!

– Man kan si at Laurux Music Group er min Roc-A-fella Records, og jeg er Jay-Z, hihi. Med andre styrer jeg alt selv, gir ut selv og har basically en finger med i spillet på alt. Både i motsetning til Jay-Z, så produserer jeg og mikser selv <3

Bli bedre kjent med Leander via Ültralyd nedenfor!

– Jeg visste hvor overflaten var, men klarte ikke å svømme opp.

Først! Hvordan går det om dagen? 

– Hei 730 <3 Love u! Det går fint nå. Har gledet meg masse til å slippe dette prosjektet. Skadet heller ikke med tre uker i Asia nylig. Men slapp helt av, jeg dodget coronaviruset. Eller gjorde jeg?

Ja, gjorde du? Vi håper! (We <3 u 2) 

Leander er ____ møter ____ med en liten dose ____? 

– Leander er Marc E Bassy møter litt Bazzi med en liten dose G-Eazy.

Hvordan vil du beskrive musikken din med egne ord? 

– Ærlig. Jeg har prøvd å skrive mer generelt og made up stuff, men jeg klarer bare ikke det. Jeg må skrive fra eget liv. Jeg elsker dyp bass og gode basslines. Typisk for en Leander-låt er et stort allsangvennlig refreng i en saus av urban pop-melodier liggende over hardtslående bass.

Hvilke artister fikk deg til å ville bli artist? 

– Michael Jackson spiltes daglig på disc-man da jeg var kid, men 50 Cent sitt debutalbum Get Rich Or Die Tryin’ var det som gjorde at jeg begynte å skrive låter selv.

Hvilke norske artister ser du opp til i dag? 

– Jeg tar masse inspirasjon av forskjellige artister. Jeg liker såklart Cez, Gabby og Amanda Delara og så videre. Men listen er lang over artister jeg liker og vil jobbe med. Alltid villet jobbe med Store P og Lars Vaular. Så, kem kan eg ringe?

Hva er målet for karrieren?

– Jeg har vært en typisk studioartist i mange år nå. Hvor mesteparten av tiden går på å jobbe med musikk, fremfor å spille den live. Så målet fremover er å spille mer shows. Er fantastisk å høre ens egne ord bli sunget tilbake til deg. Det er deilig å se at noe du har skapt betyr noe for noen andre. Tenk å kunne ha soundtracket til noens opplevelser da? Magisk! Så bare å booke meg folkens!

Noen må booke denne tjommien! (Rainer Kleive)

Lykke til videre! <3

Se også:

730.no x Cezinando: – Jeg er anti å se ned på det populære

Nyeste saker fra 730.no

Les mer