Hopp til hovedinnhold
(Instagram/hudkreft)

ÜLTRALYD: Det er ett spørsmål Hudkreft er lei av

Ny runde med Ültralyd!

Spalten hvor vi gjør veien til folks øreganger litt kortere for artister i startgropa. Trenger du, bandet ditt eller noen du kjenner litt drahjelp – og fortjener det? Holla på oss.

Den unge Oslo-kvartetten Hudkreft består av bassist Smirna Simeonova, trommis Stella Lindeberg, vokalist og gitarist Leah Røkke og gitarist Roksana Niebrzegowska.

– Musikken vår vil vi selv påstå er hard, og litt tøff, men tidvis dansbar med lette ska-korder. Vi skriker til stemmen ikke bærer mer uten noen vokalerfaring, forteller de til 730.no.

Gjengen er særlig lei av ett spørsmål… Du gjetter hvilket.

Hvorfor Hudkreft? 

– Dette spørsmålet får vi ofte, og vi er mildt sagt møkk lei av å svare. Men siden dere spør så pent. Navnet Hudkreft oppsto etter vi alle var på Loud Bandcamp. Vi var ganske inspirerte etter en uke med fomling bak instrumenter og ville starte et band.

– På vei hjem fra bandcampen sitter Leah og Stella i den hvite varebilen til stefaren til Stella, og reflekterte litt hvordan folk hadde fortalt oss gjennom uka av vi definitivt kom til å få hudkreft etter å ha tusja så mye på armene våre med hvit sprittusj. Og da kom på vi at vi måtte starte et band som skulle hete Hudkreft.

– Vi begynte med musikk fordi vi digga uttrykket pønken har, og måtte ha et sted å forvalte all tenåringsaggresjonen vår. Det er oftest Leah som kommer med et riff eller to som låter noenlunde brukbart. Etterhvert kommer trommærne på, og da erre halloi i lokalet. Til slutt er det en lang prosess med å skrive en tekst som får frem tema, meningene våre og gjerne driter ut de som har drete seg ut i media. Politikere og lignende.

Med det sagt kan vi forvente musikk fra Hudkreft i lang tid fremover. Bli enda bedre kjent med jentene via Ültralyd nedenfor! 

Fyll ut setningen:

Hudkreft er ____ møter ____ med en liten dose ____.

– Hudkreft er Honningbarna som møter et bilkrasj med en liten dose ska.

View this post on Instagram

Vi varmet opp for @honningbarna på @parkteatret i går og det var hæla i taket! Tusen takk! Feteste gig’en noen sinne, si! 📸 @stred

A post shared by H U D K R E F T (@hudkreft) on

Hvilke artister fikk dere til å ville bli artister? 

– Vi digger gamle pønkband som Hærverk, Kjøtt, Di Kkipe og lignende.

Hvilke norske artister ser dere opp til i dag? 

– Honningbarna, Razika og The Aller Værste.

Hva er målet for karrieren? 

– No’ grandiost mål har vi dessverre ikke. Vi håper egentlig bare på at både folk og oss selv fortsetter å digge musikken vi lager. Vi håper vel også å få spille i utlandet en dag. Kanskje i syden?

Hudkreft spiller på Kvarteret i Bergen 13. februar.

Sjekk ut Hudkreft hos Spotify:

Mer norsk musikk her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer