Hopp til hovedinnhold
Hils på Doglover95! (Øystein Kind)

ÜLTRALYD med Doglover95: – Jeg vil få folk til å gråte

Ültralyd for kulturen.

Spalten hvor vi gir norske artister i startgropa litt drahjelp, og gjør veien til folks øreganger litt kortere. Noe du, bandet ditt, eller noen du kjenner trenger?

Gi meg en holla: [email protected]

I dag introduserer vi Doglover95.

Doglover95, som trives best bak MSN-aliaset, balanserer på en knivsegg mellom hip-hop og jazz. En kombo vi skulle likt å høre mer av? I 2019 kom solodebuten, selvproduserte «Love».

– Jeg lager en mix av grungy, psykotiske ting og vond grinemusikk. Jeg vil få folk til å gråte. Eller løpe til de får blodsmak i munnen. Eller klemme en venn. Gjerne alt i løpet av samme album. Hvis det resonnerer i meg så resonnerer det kanskje i andre.

Du er ikke helt ute om du hører en cocktail av Bon Iver, Earl Sweatshirt og Frank Ocean: 

Og mer kommer!

– Jeg har laget et jævlig dystert debutalbum. En beskrivelse av det mørkeste året i livet mitt. Men jeg orker ikke bare skrive sadboy-shit. Jeg vil ha flere sider og følelser inn i det jeg lager. Mer rosa. Nå gjør jeg samarbeid og slipper folk inn i prosessen. Det er gøy og skummelt, men ting gror om dagen 🌱

Bli bedre kjent med hundeelskeren via Ültralyd 🎶

Først. Hvordan har du det om dagen? 

– Lever et hundeliv, holder meg mest mulig inne. Forsvinner i YouTube-malstrømmer:

Cute jo! Hva inspirerer deg?

– Før inspirerte smerte meg. Nå er det venner. Og all styggfin lyd som renner inn gjennom vinduet. Jeg har alltid en mikrofon stående for å sample gravemaskiner og ropende fylliker.

Fullfør setningen. Doglover95 er ____ møter ____ med en liten dose ____? 

– Dog møter Lover med en liten dose 95.

Hvordan vil du beskrive musikken din med egne ord? 

– Som om Frank Ocean og Tyler, the Creator hadde en litt tilbakestående hvit fetter med dårlig engelskuttale.

(Øystein Kind)

Hvis det er lov å si! Hvilke artister fikk deg til å ville bli artist selv? 

– Da jeg var 5, var det pappa. Han spilte gitar og jeg sang. Jeg kunne hele Kaptein Sabeltann-sangboka utenat. På barneskolen var det Eminem – synd har blitt gammel og bitter. Kulere å være ung og sint. Men fra 2011 var det Odd Future som gjaldt. Det å se en gjeng kids gjøre ALT av prosessen selv og drite i alle regler. Musikk, video, mote, foto. De var et jævla powerhouse.

Ikke sant. Hvilke norske artister ser du opp til i dag? 

– Fredrik Høyer, Susanne Sundfør, Emilie Nicolas. Men som produsent selv ser jeg også på produsenter som artister. Folk som Ole Torjus (Cezinando), Eivind Helgerød (Emilie Nicolas) og Erik Samkopf (Pen Gutt) er helt umenneskelig flinke.

(Simen Stred)

Hva er målet for karrieren? 

– Eie små øyeblikk kun med egen stemme og innlevelse. Sånn som Justin Vernon i Bon Iver eide hele Oslo Spektrum, eller sånn som Fredrik Høyer eier Grønlandssütraen. Jobbe upåvirket ut fra mitt eget kompass, uansett hvor mange magneter som drar i meg.

Vi skal følge med fra sidelinjen <3

Vil du lese mer Ültralyd? Kjør deg opp 🎶

LES OGSÅ: Topp 7 norske sanger som kom i dag

Nyeste saker fra 730.no

Les mer