Hopp til hovedinnhold
Foto: Vincent Santos

ÜLTRALYD: Beharie trenger deg

Beharie med låt i ny drakt via Ültralyd.

Veien til Spotify behøver ikke gå via Idol eller Norske Talenter. I Ültralyd, en gammel favorittspalte vi nylig børstet støv av, gir vi norske artister i startgropa litt drahjelp. Er du fysen? Send meg en mail: [email protected]

I dag tar vi en prat med Sandnes-gutten Beharie. I oktober slapp Beharie sin selvtitulerte debut-EP, og følger opp med en alternativ og nedstrippet versjon av låta «I Need You» med musikkvideo som siderett.

– EP-en har blitt en slags reise i å finne meg selv, både musikalsk og personlig. Jeg tror samtlige låter ble skrevet sene kvelder hjemme i Oslo. Når jeg er trøtt, sliten og sårbar, det pleier å vekke det kreative i meg, forteller Beharie.

– EP-en sin sound er inspirert av alle mine ulike musikalske preferanser, som Jordan Rakei, Daniel Caesar, Moses Sumney og Frank Ocean blant annet, blandet med min musikalske bakgrunn.

Siden Ültralyd tar for seg artister som fortsatt ikke har dukket opp på manges radar, må vi bruke muligheten til å bli litt bedre kjent.

Hei Beharie! Hvordan har du det om dagen?

– Jeg klarte nylig å spontanpunktere en lunge, så akkurat nå har jeg syngeforbud og er temmelig rastløs! Men dette er en av de få årene hvor julestemningen har truffet meg ganske godt. Så akkurat nå har jeg det veldig fint.

Au! God bedring. For de som ikke kjenner deg… fortell litt om deg selv? 

– Jeg er en laidback og snill 25-åring fra Sandnes. Jeg er student. Studerer Live Electronics på Norges Musikkhøgskole. Har 20% stilling i kommunen, som miljøarbeider. Lever for trege morgener og sene netter, og er skrekkfilmentusiast, med mangel på venner som har lyst å være med. Ja, dette er en annonse :):)

– Jeg vokste opp i en stor musikalsk familie med fire musikkinteresserte søsken. Drev med musikk hvert ledige minutt i oppveksten, og har vel egentlig aldri blitt lei.

Bli bedre kjent med Beharie via Ültralyd, og sjekk ut premiere på ny musikkvideo nedenfor!

Fyll ut setningen: Beharie er ____ møter ____ med en liten dose ____? 

– Beharie er indiesoul møter R&B og pop med en liten dose halv-3-på-natta-jams.

Hvilke artister fikk deg til å ville bli artist? 

– Jeg hadde et skikkelig crush på Gavid Degraw sin stemme på ungdomsskolen. Da jeg sang på hans sanger ved pianoet hjemme var kanskje første gang jeg var sånn «hey, tenk å være artist. Det hadde vært helt sjukt».

– Ellers var jeg John Legends største fan da jeg valgte å flytte til Oslo for å studere og satse på musikk. Nå har musikksmaken min gått i alle retninger.

View this post on Instagram

Feirer at singelen min har blitt en uke gammel i Berlin🎶 Tusen takk til alle som lytter! Og takk til P3 for å skrive om låta under "Best akkurat nå"🤩

A post shared by BEHARIE (@_beharie_) on

Hvilke norske artister ser du opp til i dag? 

– Emilie Nicolas er en av de artistene jeg har hørt mest på det siste året ifølge Spotify sin oppsummering. Så ja, absolutt henne. Ellers har både Fieh og Konradsen sluppet plate i år. De har jeg hørt masse på. Og alle må oppleve Fieh live!

Hva er målet for karrieren? 

– Den tanken at min musikk kan bety for noen, det som musikk betyr for meg synes jeg er en skikkelig fin og inspirerende tanke. Jeg er skikkelig fan av albumformatet, og ser fram til å skrive flere slike prosjekter fremover. Å reise rundt og spille min musikk til et publikum som kjenner til musikken min, er definitivt noe jeg har lyst å gjøre.

– For tiden så holder jeg på å skrive på mitt nye prosjekt, som vil ta form av en ny EP. Slippes i 2020. Ellers skal jeg spille litt konserter neste år. Det gleder jeg meg til.

View this post on Instagram

Tusen takk til alle som kom på releasekonsert i går ! ! ! 🙆‍♂️ 📸: @pedergrahamg

A post shared by BEHARIE (@_beharie_) on

Hva liker du best med den nye utgaven av «I Need You»?

– «I Need You» er min favorittlåt på EP-en. Og det er den som er mest elektronisk. Med den nye versjonen ønska jeg å ta det litt tilbake til det organiske, i det landskapet den oppsto, som får frem sårbarheten på en litt annen måte. Shoutout til gitaristen i bandet mitt, Fredrik Svabø, som har produsert denne versjonen sammen med meg, og miksa låta.

Se musikkvideoen til den nedstrippede «I Need You» her:

– Videoen er minimalistisk og inneholder bare meg med en gitar i et studio, med forskjellige bruk av farger i lyset. Den fanger det intime i låta.

LES OGSÅ: ÜLTRALYD: Robin T tar deg med inn i ROBiNS HOOD

Nyeste saker fra 730.no

Les mer