Hopp til hovedinnhold
Store jenter gråter ikke (Siri Granheim)

Ulrikke Falch gir ut låt med bestevennen Gulla

Ulrikke debuterer som artist på norsk rap-album.

Skam-stjernen teamer opp med Drøbaks egne Gulla på låten «store jenter gråter ikke».

23-åringen er ikke fremmed for å si det hun mener eller stå opp mot kjønnsnormer, så låt-tematikken er nok midt i blinken for Ulle.

Bestevennene er ikke bare badass, de tør også å være sårbare. Som Gulla sier er det viktig å finne styrke i svakhetene sine.

Låten er den eneste på Gullas andre album, søsteren min, som har med en featuring artist, så man kan vel si at Ulrikkes artistkarriere begynner lovende.

På utgivelsen prøver rapperen, i løpet av 10 låter, å definere hva en sterk jente egentlig er. Og vi har allerede fått et møte et av Gullas forbilde «pippi».

Hør Soulbase-produserte «store jenter gråter ikke» under vårt intervju med Ulrikke og Gulla.

Kosejenter <3 (Instagram/gggulla)

Ulrikke, hvordan føles det å slippe ut artisten du har hatt i magen?

Overraskende trygt! Jeg lanserer heldigvis ikke noen karriere, men har fått være så heldig å få gjøre det med bestevennen min. Da føles det jo ekstra trygt, og ikke minst meningsfullt å være med på en låt.

Det er kos! Hva føler du er det sterkeste partiet på ditt bidrag?

Mine Beyoncé-liknende vokaler. Nei, fra spøk til alvor: Jeg kom jo inn i dette uten å ane hvordan noe fungerer i prosessen. Jeg føler nok heller at jeg bare er så sykt takknemlig og heldig som får gjøre det med queen Gulla.

Hva gjør Gulla til en gulljente som artist og som menneske?

Herregud hvor skal jeg starte. Jeg synes sangen hennes «Håp» (min favoritt) beskriver veldig godt hva Gulla er for vennene sine, hun løfter meg opp, ser meg, beundrer meg og gir meg en helhetlig følelse av å være verdt noe.

Det er veldig tydelig for meg at det også overføres til hennes artistkarriere. Temaene hun er opptatt av, evnen til å sette ord på følelser vi alle kjenner på og hennes fantastiske energi og magiske tilstedeværelse på scenen. Gulla er alt og ingenting, men uansett stiller hun alltid opp for menneskene (OG DYRA) rundt seg. (Mennesker er jo og dyr forresten, og etter min mening de dummeste, men det får vi prate om en annen gang). Gulla er ikke dum da, hun er et wholesome dyremenneske.

(Instagram/gggulla)

High praise! Men Gulla, hvordan løfter Ulrikke låten din?

Uuuuh, godt spørsmål! Hun har et annet perspektiv enn det jeg har. Det var veldig spennende å diskutere tematikken på låta med henne. Hun har også en sjukt fin stemme, som jeg er så glad for at blir vist frem <3

Hvordan vil du beskrive albumet ditt, søsteren min?

Sammensatt. Mange øyeblikk av sårbarhet og rådvillhet – satt sammen med mange øyeblikk av styrke, selvtillit og ambisjoner.

Hva er den store drømmen din for 2020? 

Hvor stor drøm snakker vi? Spellemann? Øya? Nytt album? Fete features for suuuure, og tøying av min egen strikk.

Drøm stort! Og takk for praten.

Du kan høre Gulla x Ulrikke Falch med «store jenter gråter ikke» her:

Se også en sniktitt på musikkvideoen her:

Se også: Ulrikke Falch: – Jeg vil slutte å drikke

Ulrikke Falch oppfordrer til boikott av blivakker.no

Nyeste saker fra 730.no

Les mer