Hopp til hovedinnhold
– Jeg var verdiløs.

Ulrikke Falch: – Bloggpris, nei takk!

#postitsquad goin international

Et innlegg delt av Ulrikke Falch (@ulrikkefalch)


Det kan ikke være lett å arrangere Vixen Influencer Awards om dagen.

Først reagerte mange på at at store navn var utelatt da de offisielle finalistene ble offentliggjort. Juryen forklarte at det var på grunn av brudd på markedsføringsloven, altså at noen har vært slurvete og/eller snikete når det kommer til merking av reklame. 

Så påpekte noen at det var flere av de nominerte som også burde vært diskvalifisert, men i stedet for å utestenge hele hurven snudde juryen lot et par «påvirkere» bli med i konkurransen igjen.

Men ikke alle… 

De nominerte YouTube-favorittene Celina Karine og Agnes Lovise trakk seg blant annet fordi Vixen lot de mest profilerte bloggerne delta igjen, mens mindre kjente «influencers» fortsatt var diskvalifisert.I dag forteller Ulrikke Falch at hun også trekker seg fra konkurransen, dog av helt andre grunner. 

Skam-skuespilleren og samfunnsdebattanten skriver i et innlegg hos NRK Ytring at hun ikke trenger en Vixen-pris for å vite at arbeidet hun gjør er viktig. 


21-åringen forteller at hun som 13-åring satte sin første melanotan-sprøyte for å prøve å bli tynnere og brunere, og at hun stadig så til bloggere for «inspirasjon». 

– Jeg lagde proteinpannekaker og spiste pisket eggehvite med stevia, for det gjorde alle treningsbloggerne. Jeg startet på lavkarbodiett og løp tre runder rundt Sognsvann, for det funket så jævlig bra for Fotballfrue.


Selvbildet var på et punkt så lavt at hun prøvde å ta sitt eget liv som 15-åring. 

– Jeg var ikke bra nok, ikke tynn nok, ikke viktig nok. Jeg gjorde verden en tjeneste hvis jeg forsvant fra den. Jeg var verdiløs, og så ingen forbedringspotensial.


Falch påpeker også at vi i media kan ha en negativ innflytelse ved å fokusere på de usunne tendensene.  

– Gang på gang gir de spalteplass og oppmerksomhet til tomme meninger, rumpeløft, tannblekingsreklamer og årets nye paradise-deltakere. Sterke stemmer med viktige meninger og motivasjon til å forandre verden blir fullstendig oversett.

Oslo-jenta sier at hun ikke ønsker å være nominert i en pris som også hyller de som er et del av det komplekse problemet. – Flere som er nominert i Vixen Influencer Awards fremmer et usunt utseendefokus, et ekstremt forbruk og halvt gjennomtenkte budskap om psykisk helse og plastisk kirurgi. Det er ikke beundringsverdig.Ulrikke Falch vil heller fortsette kampen på sine egne premisser. –  Jeg skal fortsette å fremme mine meninger og budskap, jeg vil kommunisere noe som gjør en forskjell, og jeg tror jeg skal klare det uten tannbleking, haircarepills og sminkeprodukter. Jeg trekker meg fra finale-nominasjonen til Vixen Influencer Awards. Jeg trenger ikke en pris for å vite at det jeg gjør er viktig, avslutter hun. 

Les mer