Ulrikke Falch: – Jeg vil slutte å drikke

7. nov 2019 kl. 08:56

Ulrikke Falch snakker ut om eget forhold til alkohol i ny video (Instagram/Ulrikkefalch)

Ulrikke Falch åpner opp om sitt forhold til alkohol i ny Instagram-post.

Skam-stjernen snakker ofte og gjerne om psykisk helse og har også tidligere vært åpen om egne erfaringer. Influenceren bruker plattformen sin både til personlig innhold og til aktivisme, og har tidligere postet om både kroppsaktivisme og feminisme.

I en ny video forteller Oslo-jenta om egne rusproblemer og stiller spørsmål rundt alkoholens rolle i samfunnet.

– Jeg vil slutte å drikke, skriver Ulrikke på Instagram.

– Jeg spurte om råd for å slutte å drikke [alkohol], og jeg har samlet [rådene] i denne videoen så kanskje de kan hjelpe andre også. Start med å spørre deg selv: Hvorfor drikker jeg egentlig? Alkohol er avhengighetsskapende, men også innarbeidet i vår kultur og sosialt akseptabelt, fortsetter hun.

Det er med andre ord langt mellom Ulrikkes ytringer og hennes festglade karakter i Skam; Vilde.

– Jeg innså at mitt eget forhold til alkohol er usunt og jeg vil slutte å drikke for en stund, skriver 23-åringen

View this post on Instagram

Blessed be the brows.

A post shared by Ulrikke Falch (@ulrikkefalch) on

Ulrikke Falch forklarer videre at hun skjønner at folk later som de drikker – selv om de ikke gjør det.

– Det føles ofte krevende å måtte forklare seg om og om igjen. Jeg har valgt å ikke gjemme at jeg ikke drikker, men det vil definitivt være situasjoner der jeg ikke har energi til å forklare det og i de tilfellene er det en idé å ha et glass med noe i bare for å slippe konfrontasjon.

I det sårbare innlegget oppfordrer skuespilleren fansen sin å tenke litt ekstra over eget forhold til alkohol. Hun forteller at hun brukte rus for å regulere egne følelser, noe hun beskriver negativt.

– Mitt forhold til alkohol er karakterisert av behovet for å regulere smertefulle følelser som stress, angst og sorg. Jeg drikker fordi jeg vil ha en pause fra å ha det vondt, og alkohol er en kortsiktig løsning.

Se hele den ærlige praten her:

View this post on Instagram

I asked for some advice on how to quit drinking, and I gathered them in this video, so they can maybe be helpful to others. Start by asking yourself: Why do I actually drink? Alcohol is highly addictive, but also incorporated in our culture, and socially accepted. I realized my relationship with alcohol is unhealthy and I want to quit drinking for a while now. Why do you drink?

A post shared by Ulrikke Falch (@ulrikkefalch) on

Dette er ikke første gangen Ulrikke Falch bruker Instagram til å ytre meninger. Tidligere i høst oppfordret hun sine 888 000 følgere til å boikotte et norsk nettsted.

Se også:

Filmanmeldelse: Skrekkelig norsk klassiker får nytt liv