Hopp til hovedinnhold
UBOOST (MARVEL, FOX)

Ufantastiske fire: Filmen flopper, regissøren er forbanna

UBOOST (MARVEL, FOX)

Indikasjonene om nedtur var mange. Scener som måtte skytes på nytt i vinter, et halvt år etter at shooten var ferdig fordi Marvel og Fox var skuffet… Skaperen av filmen ble sur… Veldig mange YouTube-tomler ned på trailerne… Og deretter lusne anmeldelser.

Forventningene til Fantastic Four var så lave at den 31 år gamle regissøren Josh Trank (Chronicle) kansellerte flere av sine intervjuer (og ikke twitret på fem dager) i forkant av gårsdagens premiere.

KATE MARA SOM USYNLIG, MILES TELLER SOM FANTASTISK (MARVEL/FOX)Nå er det bekreftet at filmen flopper. Målet var å dra inn 45-50 millioner dollar i Nord-Amerika i premierehelgen, som er lavere enn de to forrige Fantastic Four’ene (56 og 58), men det ser ut som tallet blir nærmere 20. Fredag kveld spilte den inn drøye 11 millioner dollar, ifølge Deadline.
 
Produksjonsbudsjettet var på 122 millioner dollar. (God jul.)

Ikke at det har mye å si, men de norske tallene offentliggjøres på mandag. OPPDATERT: I Norge dro filmen inn 1,5 millioner kroner via 12.764 solgte billetter, som sender den inn på en norsk 3. plass. Mission: Impossible – Rogue Nation, som har vært ute i to uker, er fortsatt #1, etter å ha blitt sett av dobbelt så mange her til lands. («Fun» fact: I skrivende stund er det ikke kjøpt én billett til kveldens visning på Colosseum i Oslo.)
 
Dette blir trolig den minst populære superheltfilmen noensinne. The Green Hornet har den triste rekorden med kun 33 millioner dollar i løpet av første helg.
Fortsetter nedenfor.


MICHAEL B. JORDAN SOM FLAMMEN (MARVEL/FOX)

Den seneste tweeten til Josh har han slettet.
Regissøren klager her over at Fox ikke lot ham få lage filmen slik han ville.

– For et år siden så hadde jeg en fantastisk versjon av denne. Og den ville ha mottatt flotte anmeldelser. Du vil trolig aldri se den. Sånn er dog virkeligheten, skriver Los Angeles-mannen.

Ifølge Variety har Josh allerede forlatt sitt neste neste prosjekt, en Star Wars-spinoff for Disney og Lucasfilm. Angivelig fordi han trengte en pause fra «tungt profilerte filmer».

– Det er ikke sunt for livet mitt akkurat nå, mener regissøren.

Ryktene om at han fikk fyken grunnet sin lite Fantastic oppførsel på nettet kaller han falske og «ondsinnete».


REGISSØR JOSH TRANK (MARVEL/FOX)

Hos Rotten Tomatoes har Fantastic Four kun 9% (13 positive anmeldelser, 132 negative anmeldelser). I Norge er snittet ca. terningkast 2.

Skuffete kritikere klager blant annet over at filmen er kjedelig, med svak kjemi mellom Mr. Fantastic (Miles Teller), Human Torch (Michael B. Jordan), Invisible Woman (Kate Mara) og Thing (Jamie Bell). Mange mener Doctor Doom (Toby Kebbell) har blitt en stusselig superskurk.

PS: Josh Trank og skuespillerne kan trøste seg med at det ikke gikk like dårlig som første Fantastic Four: I 1992 laget Roger Corman filmen, uten ordentlig samtykke fra Marvel-boss Stan Lee. Etter innspillingen stanset etterarbeidet, slik at regissør Oley Sassone og klipper Glenn Garland måtte jobbe i smug. Ifølge Variety hyret skuespillerne selv en presseagent som booket intervjuer, for så å selv sette opp premieren i Minnesotas gigantiske Mall of America. Samme kveld ble arrangementet stanset og filmen konfiskert, ettersom Corman hadde startet produksjonen etter at perioden for rettighetene hans var utgått. Filmen har aldri blitt vist.
 
 
Neppe fiaskon: Michael B. Jordan er snart aktuell i Creed: Denne traileren er terningkast 6

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer