Hopp til hovedinnhold
$$$ (INSTAGRAM)

Tyra Banks valgte modell med sjelden hudsykdom

$$$ (INSTAGRAM)

Hun er bare 19 år, men modellen Chantelle Brown-Young Winnie Harlow alias Chantelle Winnie er allerede godt kjent i hjembyen Toronto. Den jamaicansk-kanadiske skjønnheten er ifølge The Gleaner valgt ut av Tyra Banks til å bli med i kommende 21. sesong av America’s Next Top Model….

… noe mange synes er stas. Ikke bare fordi hun er pen og flink til å posere, også fordi Chantelle har hudsykdommen vitiligo, som fører til at pigmentene i kroppen flekkevis forsvinner og danner lyse områder i huden. Sykdommen er meget sjelden, men fikk mye oppmerksomhet da Michael Jackson i 1993 røpet at han hadde vitiligo. (I obduksjonsrapporten er det anslått at 85 % av kroppen hans var rammet av hudsykdommen.)

Chantelle, som fikk sykdommen som liten, før hun startet på skolen, har ifølge Cosmopolitan tatt på seg rollen som en slags talskvinne for vitiligo.

Den i dag 176 cm tenåringen forteller at hun ble mobbet som barn og kalt «sebra» og «milky».

– Det fine med dette bildet (ovenfor til venstre) for meg er at jeg ikke visste at jeg var annerledes. Barnets uskyldighet. Det beste man kan gjøre for et barn er å fortelle dem at de er vakre og vidunderlige uansett hva det måtte være, skriver Chantelle hos Instagram, hvor hun har over 100.000 følgere.

Da hun ble eldre, klarte hun å vri det som føltes negativt til noe positivt.

– Jeg begynte å elske meg selv, og etterhvert førte det til at muligheter dukket opp, og jeg takker Gud for alle mulighetene. Man må forsøke å elske seg selv, sier hun ifølge Buzzfeed.
 
Se videoen nedenfor.

I dag er hun modell på heltid i Toronto:

… og har blitt hyret til hovedroller i musikkvideoer:

… og skal altså forsøke å bli USAs neste toppmodell via Tyra Banks:

Sesong 21 av America’s Next Top Model starter i sommer. Vinneren får kontrakt med det globale modellbyrået NEXT, bildeserie i bladet Nylon og en kampanje til 100.000 dollar for klesmerket Guess.

Les mer om vitiligo hos Wikipedia


Ønskereprise: Se Tyra gi modell-wannabe Tiffany Richardson en leksjon hun aldri glemmer:


Se også: Top Model-stjernen Eva Marcille x J-Lo (video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer