Hopp til hovedinnhold
Tyr Graveyard Shifts musikkvideopremiere
Tyr tar et deep dive i skyggesiden av rus i musikkbransjen med musikkvideoen til Graveyard Shifts (Niklas Sevaldsen)

Tyr til 730.no: – Jeg vil ikke miste flere venner

Videopremiere på «Graveyard Shifts» med Tyr.

Tyr Markus Røe, tidligere kjent som Wonder The Boy, har vært ung og lovende lenger enn de fleste. En halv dekade etter at Tyr ble booket til by:Larm i en alder av 15, har rapperen holdt det gående med slipp etter slipp.

I høst slapp han debutmixtapen TyrTape med blant annet «Graveyard Shifts» med Larsiveli og L:U:N:A, og nå kommer også musikkvideoen til den viktige låten.

Tyr sin «Graveyard Shifts» maler et usensurert bilde av skyggesidene ved rus.

Larsiveli (Instagram/tyrmarkus_)

Se også: Twitter minnes Vågard Unstad 🕊️

730.no tar en prat med den den Oslo-baserte artisten om temaet og den ferske musikkvideoen.

Hei Tyr! Og gratulerer med musikkvideopremiere! Kan du fortelle litt om hva låten handler om og hvordan den ble til?

– Låta snakker jo litt for seg selv, men det viktigste for oss var å male et usensurert bilde av skyggesidene ved rus. Prosjektet hadde ikke vært det samme uten denne låten.

Hva med diktet vi får høre i videoen?

– Jeg skrev diktet etter vi hadde filmet videoen. Ville gjøre en stand mot ruspolitikken i Norge på en litt mer personlig måte. Jeg håper på at det diktet kan sette ting litt mer i perspektiv, selv for de som kanskje ikke har gjort seg så mye tanker om rusreform.

Du fikk veldig mange gode tilbakemeldinger da du postet diktet på sosiale medier, hva håper du folk tar med seg etter å sett hele musikkvideoen?

– Alt jeg kan håpe på er at videoen treffer. At folk kanskje tenker seg om to ganger neste gang de ser ned på eller dømmer rusavhengige. Rusen er ikke problemet, problemet kommer alltid innenfra. Rusen blir bare løsningen for mange.

Hvilke konkrete endringer er det du vil se i Norge?

L:U:N:A (Instagram/tyrmarkus_)

– Jeg vil se rusavhengig ungdom bli møtt med den samme forståelsen som drita ungdom blir møtt med. Jeg vil at folk skal kunne tørre å ringe politiet når en venn overdoserer uten å måtte være redd for å bli straffet. Det må bli bedre psykisk helsehjelp for rusavhengige. Dette er en sykdom, ikke et valg. Hvis Norge skal fortsette å se ned på medmenneskene sine sånn her så kommer vi bare til å fortsette å ha skyhøye overdosedødsfall. Jeg vil ikke miste flere venner.

Har du troen på at ting vil endre seg, og hva må i så fall til for at det skjer?

– Jeg tror vi hadde hatt rusreform allerede hvis saken ikke ble tatt opp rett før valget. Hvis det ikke skjer i løpet av de neste årene håper jeg den neste generasjonen politikere har litt mer vett i hodet enn Jonas Gahr Støre.

Hvordan har det vært å jobbe med Larsiveli og L:U:N:A?

– Stor shoutout til Mia og Lars, ser opp til begge og de er fantastiske folk. In my humble opinion så føler jeg vi fikk et topp 3 Larsiveli vers. Og L.U:N.A høres bare ut som en engel på det hooket. Så glad jeg fikk gjøre denne låten med de. Shoutout til Edvard Jordahl og Benjamin Schandy for regi og konsept, teamet: Martine Inés, Joakim Riise, Suie Le og Morten Malerstuen. Og Nisju for dritbra arbeid på sommerfuglen.

Se musikkvideoen til «Graveyard Shifts» med Tyr ft. Larsiveli & L:U:N:A nedenfor.

Se også: Torine (22) måtte avruses som baby

Les mer