Hopp til hovedinnhold
Colin Farrell irl og Colin Farrell som Gotham City-kingpin Penguin i The Batman (Pascal Le Segretain/Getty, Warner Bros.)
Colin Farrell irl og Colin Farrell som Gotham City-kingpin Oswald Cobblepot alias Penguin i The Batman (Pascal Le Segretain/Getty, Warner Bros.)

Penguin med Colin Farrell bekreftes av HBO Max

Penguin blir en Scarface-aktig Batman-spinoff.

Colin Farrell bør Oscar-nomineres for sin rolle som Pingvinen i The Batman. Hvis det ikke skjer, kan han kanskje Emmy-nomineres?

Etter braksuksessen til den nye filmen, med Robert Pattinson som en ung, deprimert versjon av helten, blir det mye Batman-IP fremover.

Det har vært snakk om denne TV-serien i flere måneder, men nå bekrefter HBO Max at de er i gang med The Penguin.

Her får vi historien om Gothams fremadstormende crime-lord Oswald Cobblepot alias Oz – som ikke liker å være oppkalt etter den flygeudyktige, dykkende sjøfuglen.

The Penguin sesong 2 HBO Max Colin Farrell Matt Reeves The Batman

S/o sminkefolkene til Colin Farrell (Warner Bros.)

Deadline forteller at co-produsenten er The Batman-manusforfatteren og -regissøren Matt Reeves. Mens showrunner er Lauren LeFranc (YouTube Premium-sci-fi-serien Impulse).

Serien blir en Scarface-aktig affære ifølge Matt.

– Jeg ser for meg en historie med den amerikanske drømmen, som en Scarface-Gotham-historie. Ingen trodde at Tony Montana kunne bli noe, og han hadde en brutal lidenskap om å bevise at alle tok feil.

John Turturro som Gotham crime-lord Carmine Falcone - faren til Selina Kyle, med Colin Farrell som Penguin i bakgrunnen (Warner Bros.)

Robert Pattinson som emo-Bruce Wayne, John Turturro som Carmine Falcone, Colin Farrell som Oswald Cobblepot aka The Penguin (Warner Bros.)

– Vi er begeistret over å gi publikum en ny versjon av denne ikoniske DC-karakteren som de aldri har sett før, sier Sarah Aubrey, Head of Original Content hos HBO Max i pressemeldingen.

– [Vi får] se Colin ta sin allerede eksepsjonelle prestasjon i The Batman til neste nivå.

Matt Reeves forteller at han gleder seg til serien.

– Colin eksploderte ut av skjermen som The Penguin i The Batman, og å få sjansen til å utforske det indre livet til denne karakteren [mens han] voldelig griper etter makten i Gotham […] er utrolig spennende.

Serieskaperen er enig.

– Jeg har lenge vært en fan av Batman-verdenen, og Matts film er så kraftig og dristig, sier Lauren LeFranc.

– Jeg er spent og ydmyk over å fortsette å fortelle historier fra den skitne verdenen til Gotham City. Og hvilken bedre unnskyldning for å leve ut min indre skurk enn å fortelle historien om Oswald Cobblepot?

Se også: Kjente du igjen [spoiler] i The Batman?

Det er ikke annonsert om Robert Pattinson alias Bruce Wayne selv vil dukke opp. Heller ikke Zoe Kravitz’ Selina Kyle alias Catwoman.

Men det er ventet at serien vil ha med noen av karakterene fra The Batman.

Blant andre Gotham Citys nye ordfører Bella Reál, spilt av nykommeren Jayme Lawson (født i 97).

Bella Real mayor Gotham Jayme Lawson The Batman Penguin

Jayme Lawson på The Batman-premiere med Penguin i bakgrunnen (Arturo Holmes/FilmMagic)

Fun fact: Før valget falt på Colin Farrell, var det snakk om at Jonah Hill skulle spille Penguin. Han var også koblet til Riddler. (Begge hadde trolig funket?)

Samtidig som turen går tilbake til den grimey Batman-byen via den lille skjermen, får vi også serien Gotham Knights: Les mer

Nyeste saker fra 730.no

Les mer