Hopp til hovedinnhold
EVA OG THOMAS THE HEARTMAKER (STIAN ANDERSEN/COLUMBIA/SONY)

Turtelduer 4 life

I skrivende stund er Eva & The Heartmakers nye album Let’s Keep This Up Forever øverst på norske iTunes, samtidig som toppen av deres Facebook-gruppe skryter av terningkast 6 og 5 i Aftenposten og VG.

Når 730.no møter Eva Weel Skram (24) og Thomas Stenersen (28) på Olympen på Grønland i Oslo, er disse opplysningene et døgn unna, men det ferske ekteparet er likevel så smørblide at de nesten snakker i munnen på hverandre.

Kanskje fordi de er så optimistiske og selvsikre.

– Albumtittelen er ikke et tittelspor, men en linje fra singelen «Superhero», og vi valgte Let’s Keep This Up Forever fordi vi skal «keep this up forever», både musikken og oss to, forklarer Thomas avslappet.

– Ikke for å høres naive ut, men vi veit det går bra.

Så langt ser alt ut til å funke fint, både musikken og forholdet, og duoen trenger ikke å være så «proffe» at de switcher mellom å være musikkpar og ektepar.

Eva mener det hele føles naturlig, selv om det musikalske ble en teknisk prøvelse.

– Vi ble sammen under Idol-turnéen i 2005, hvor Thomas spilte, og etterpå flyttet han inn til meg, så vi er vant til å være sammen på denne måten, som et band. Men selvfølgelig krever det litt tålmodighet, for eksempel da vi startet å jobbe sammen i studio for første gang.

Pressemeldingen fra deres nye hjem Sony i forbindelse med platen glemmer å nevne Idol: Sogndals-jenta var med i serien i 2005 sammen med sin venninne Tone og blant andre Jorun og Alejandro. (Hun fikk 6. plass.)

Bardufoss-gutten har lang erfaring som turnégitarist for Jahn Teigen, Samsaya, Kurt Nilsen og Morten Abel, men hadde ikke store studioferdigheter før han og kjæresten begynte innspillingen av debutalbumet som kom året etter.

– Jeg husker jeg ble forbanna da Thomas brukte en time på å få opp vokalmikrofonen, men han var jo ikke vant til å være i studio. Folk som kjenner hverandre godt kan ofte kommunisere dårlig, men nå har vi blitt flinkere til å snakk på en mer vennlig måte.

Deres første skive Behind Golden Frames skrev Eva som tenåring, og når hun, Thomas og de fire andre i bandet (blant andre deres forlovere) gjør konserter, er det deilig å slippe å kun ha dette settet å forholde seg til.

– De låtene er ikke kjedelige i seg selv, men er kjedelige å gjøre live, sier Thomas, før kona tar ordet.

– Debutalbumet ble laget ved at jeg satt ved pianoet og skrev. Let’s Keep This Up Forever ble til helt omvendt, ved at vi først gjorde låtene live og så fikk dem testet ut. Av 25 låter valgte vi de 10 beste.

Hos MySpace listes The Cardigans, The Raconteurs og Beatles som deres forbilder, men Thomas mener de ikke forsøker å ha samme sound som sine helter.

– Vi har nesten hørt for mye på disse gruppene, men vi lyder for eksempel ikke likt som The Raconteurs. Det som inspirer er deres energi, måten de jobber og feelingen av at musikken deres ikke er for kalkulert. Det er kjedelig med låter som er for nøye planlagt, men jeg håper folk hører at vi har øvd.

Thomas ler når han sier den siste setningen, for både Eva og han er råstolte over den nye platen, selv før klappet på skulderen fra Norges to største aviser har kommet på trykk.

– Singelen «Superhero» har fungert kjempebra, og når folk får høre hele Let’s Keep This Up Forever kommer de til å bli imponert over helheten, avslutter The Heartmaker optimistisk og selvsikkert.

Fun fact: Eva & The Heartmaker heter Eva & The Heartmaker fordi Thomas ikke synes Eva & Thomas klinger så kult.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer