Hopp til hovedinnhold
(Warner, Columbia/Sony, Mohammed Sarmadawy/MER/Sony)

Var Swedish House Mafia ufine mot Alan Walker og Tungevaag & Raaban?

Swedish House Mafia var divaer?

– Upassende å opptre på samme scene…


Saken er oppdatert nederst med kommentar fra Alan Walkers manager Gunnar Greve.


I helgen var det duket for Weekend Festival i Finland.

Der stod både Tungevaag & Raaban, Alan Walker og Swedish House Mafia på artistlisten.

Sistnevnte var også headliner for festivalen. Tungevaag & Raaban og Alan Walker ble satt på en av de mindre scenene, etter å ha spilt på hovedscenen fire år på rad.
Dagen før festivalen kansellerte Swedish House Mafia festivalen i Finland, og Alesso ble tatt inn som headliner på hovedscenen som erstatning.

Dagen etter kom det en pressemelding fra festivalen med forklaring på hvorfor Swedish House Mafia trakk seg.

«Alan Walker og Tungevaag & Raaban ble plassert på en av de mindre scenene, etter krav fra Swedish House Mafia, som kansellerte showet. Swedish House Mafia mente det var upassende å opptre på samme scene som artister som er mindre enn dem selv, så vi måtte omrokkere. På det tidspunktet Swedish House Mafia kansellerte, var det for sent for oss å omrokkere tilbake igjen. Vi måtte derfor la artistene som allerede var booket inn spille på de mindre scenene og hente inn en ny artist til hovedscenen.»
Martin Tungevaag sier til 730.no at han er sjokkert.
– Vi støtter denne festival fullt ut og er veldig takknemlig for all support de har gitt oss de fem siste årene vi har spilt der. Men det er veldig sjokkerende å høre at Swedish House Mafia ber om dette, forteller han til 730.no.
– Jeg har alltid vært fan av SHM, og har møtt både Sebastian Ingrosso og Axwell tidligere på festival i Tyskland, der vi slo av en prat. Hyggelige typer!

Hvordan reagerte du da du fikk beskjeden?

– Først fikk jeg vite at de hadde kansellert showet sitt på festivalen. Meldingen kom inn en dag før festivalen skulle starte. Alesso ble tatt inn istedenfor. Ganske raskt etter festivalen var over, kom den offisielle meldingen om at det hadde kommet krav fra SHM om at vi ikke passet inn på samme scene som dem og var «mindre verdt». Vi ble sjokkert og skjønte fortsatt ikke hvorfor vi, og ikke minst Alan Walker, har blitt satt på en mindre scene.
Hvordan ble konserten deres?
– Vi leverte et bra show, og det samme gjorde Alan. Når vi spilte på festivalen var området HELT fullt. Det var flere tusen som ikke fikk plass og ikke fikk sett oss. Det rant inn med meldinger fra folk som spurte hvorfor vi ikke spilte på hovedscenen.

Sony Music Norge, som har Swedish House Mafia, sier til 730.no at de ikke ønsker å kommentere saken, da de ikke er involvert med artistenes konserter.

OPPDATERT: Alan Walkers manager Gunnar Greve forteller 730.no at han stiller seg undrende til festivalens forklaring.

– Det er første gang vi hører om dette. Det var aldri tenkt at Alan skulle spille på hovedscenen. Alan ble booket til å spille på den scenen han skal spille på, som også er den som er mest egnet for EDM-artister. Vi synes derfor det var merkelig å se denne pressemeldingen, sier Gunnar til 730.no

Se også: Alan Walker: – Oppladningen til slipp i dag har vært spesiell med tanke på A$AP Rocky

Nyeste saker fra 730.no

Les mer