Hopp til hovedinnhold
TROLIG TYDELIG NOK METAFOR PÅ FILMPLAKATEN TIL FAHRENHEIT 11/9 (MIDWESTERN/BRIARCLIFF)

Trump-dokumentaren til Michael Moore sliter

TROLIG TYDELIG NOK METAFOR PÅ FILMPLAKATEN TIL FAHRENHEIT 11/9 (MIDWESTERN/BRIARCLIFF)


Michael Moore måtte nøye seg med 8. plass i Nord-Amerika for
Fahrenheit 11/9, som hadde premiere på fredag. Trump-dokumentaren, som vrir på tittelen til hans 2004-film Fahrenheit 9/11, dro kun inn 3 millioner dollar i Nord-Amerika, til tross tung promo i forkant og visninger i over 1700 kinosaler.

(I box office-verdenen betyr dette kun USA og Canada, selv om Nord-Amerika er 23 land. Sorry, for.eks. Mexico. Filmen var mest sett i California og New York.)
Åpningen er en solid start for en dokumentar, men Fahrenheit 9/11 spilte inn 23 millioner dollar i åpningshelgen i «Nord-Amerika» via halvparten så mange kinoer. (Dette ble dog verdens mest sette dokumentar på kino noensinne.)


Fortsetter nedenfor intervjuet om filmen med Stephen Colbert fra i sommer, hvor han også snakker om 
electoral college. Konseptet som gjorde at Trump vant valget, til tross for at Hillary Clinton fikk nesten 3 millioner flere stemmer.Noen anmeldere mener filmen er for
ambisiøs til å klare å holde på fokus, mens andre syns bruk av indirekte Hitler-retorikk skurrer. Det er dog ikke pressens mottakelse som har redusert interessen, da filmen ifølge Rotten Tomatoes har 79 prosent positive anmeldelser.

Én teori bak den kommersielle floppen, er at Michael Moore er for sent ute. Mange amerikanere begynner å bli mettet på Donald Trump, da de hele dagen blir bombardert med Trump-nytt på TV. I kinosalen ønsker folk heller å koble av, mener bransjeeksperten Jeff Bock, som føler at regissøren denne gangen ikke kommer med nok nytt.
– Da
Fahrenheit 9/11 kom, ledet Michael Moore diskusjonen, sier analytikeren til Variety– Med
Fahrenheit 11/9, lager han bare gjenlyd.
Den norske premiere datoen er ennå ikke annonsert, men filmen starter i andre europeiske land i oktober og november. 

Bonus: I 1989 kom Michael Moore med dokumentaren Roger & Me, om General Motors-direktøren Roger Smith og effekten han hadde på Flint, Michigan da han i løpet av 14 år sparket 30 000 ansatte i den ikke store byen. (Roger forlot stillingen som CEO året etter.) I forbindelse med premieren, gjester han her showet til
Roseanne Barr. Donald Trump er også gjest, og forteller at han liker filmen. Donald sier også at han ikke håper Michael lager film om ham:

Litt mer lettbeint:
En haug av ikoniske ting fra The Office er lagt ut til salgs: Se hva du kan by på her

Nyeste saker fra 730.no

Les mer