Hopp til hovedinnhold

Trulte-trailer: Ice-T lager dokumentar om legendarisk pimp

ROBERT BECK ALIAS ICEBERG SLIM (HOLLOWAY HOUSE)

Lenge, lenge før norske Oral Bee fiket damer på Nesodden, hadde den amerikanske pimpen Robert Beck alias Iceberg Slim Chicago-gatene i lås og slå.

Etter varmt mottatte runder på ymse filmfestivaler rundt omkring i verden, har dokumentaren Iceberg Slim: Portrait of a Pimp kinopremiere i USA denne helgen. Filmen forteller historien om fars liv og mange skildringer fra pimpgamet, etter at han sa opp hallikvirket til fordel for å skrive om det. Beck rakk å publisere hele syv bøker før han døde i 1992, 73 år gammel.
 
Den 55 år gamle eks-rapperen og skuespilleren Ice-T er kreditert som dokumentarens produsent, og forteller Wall Street Journal:
 
– Pimping ser kanskje lett ut, men det er en smertefull og jævlig jobb. I dag finnes det ikke pimps lengre. Damer har webkamera og internett, og de trenger ingen til å beskytte dem i gatene. Mellommannen er kuttet ut. Med denne dokumentaren ønsker vi å gi et innblikk i livet til mannen bak de historiske skildringene av en av verdens eldste yrker, fra tiden da det sto på som verst.
 
Se Portrait of a Pimp-traileren her, hvor selvskrevne fjes som dokumentarens initiativtaker Ice-T, Bishop Don Juan og Snoop (samt Henry Rollins?) dukker opp:

Iceberg Slim: Portrait of a Pimp er produsert av Ice-T og regissert av Jorge Hinojos. Om du skulle befinne deg i USA har dokumentaren premiere på utvalgte kinoer denne helgen. (Om ei; Torrent that shit, ho!)
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer