Hopp til hovedinnhold
ida tolou Sir Lucian Grainge universal music group virgin music Chris Anokute
Tolou aka Ida (Instagram/tolou)

Tolou signerer med Sir Lucian Grainge og Universal Music Group

Tolou får global kontrakt med Virgin Music i Los Angeles.

Ida Tolou (født 98) fra Tromsø, med Tolou som artistnavn, forteller 730.no at hun signerer med klodens mektigste mann i musikkbransjen; Sir Lucian Grainge.

Den Los Angeles-baserte veteranen fra London er direktør for giganten Universal Music Group, som eier en rekke store labels. Ida Tolou signerer til Virgin Music.

– Det føles veldig stort å bli signert av Lucian Grainge. Jeg liker ham veldig godt som person. Han er jordnær og bryr seg om den personen jeg er i tillegg til musikken og bakgrunnen min fra Norge, sier Ida til 730.no fra Los Angeles.

– Da Lucian signerte meg var han også opptatt av verdiene mine. Det føltes som et riktig valg å signere med ham, og jeg har alltid hatt lyst til å signere med Universal.

tolou-Sir-Lucian-Grainge-universal-music-group-virgin-music-Chris-Anokute ida tolou

Ms. Ida Tolou og Sir Lucian Grainge (privat)

UMG-sjefen la sin elsk på musikken til Tolou ved første lytt. Bokstavelig.

– I det første møtet hørte Lucian fem av sangene mine, og han hørte på alle to ganger. Han likte dem veldig godt, og han fikk også se dokumentaren fra min første reise til Nigeria. Dette skjedde tre uker etter at jeg slapp min første låt «Coco». Han signerte meg der og da, forteller hun til 730.no.

TikTok og Universal Music Group har blitt uvenner, noe som har gjort at all UMG-musikk er fjernet fra plattformen. Ida synes det er leit, men hun forstår hvorfor.

– Jeg prøver alltid å se positivt på ting, men det er jo 12 000 videoer med «Coco» på TikTok som nå ikke har sounds. Det begrenser nok mulighetene for lansering av musikk uten TikTok, men man må bare være kreativ. Jeg kan fortsatt poste musikken min på Reels. Det ordner seg! Dessuten er det viktig at artistene og alle som lager musikken blir ordentlig betalt, legger hun til.

Lucian Grainge ida tolou norway norge

Sir Lucian Grainge med The Weeknd under Songwriters Hall of Fame (Larry Busacca/Getty)

På fredag slipper Tolou singelen «L.O.V.», som blir hennes debut for Universal.

Musikkvideoen er filmet i Norge med regissør Frederic Esnault. Resten av året blir hektisk.

– Planen i 2024 er å kontinuerlig slippe flere låter. Og så skal jeg gi ut mitt første prosjekt. Enten en EP eller et album. Jeg gleder meg så mye!

ida tolou Sir Lucian Grainge universal music group virgin music Chris Anokute

(Ole Martin Halvorsen)

Hvis hun kan velge én artist å lage låt med så går hun for Burna Boy.

– Han er min favoritt innen afrobeats. Han har veldig fin stemme og musikken hans er good vibes. Det er viktig for meg, forteller Ida til 730.no.

I videoen nedenfor går hun ut av Lucian Grainge sin private inngang til UMG-hovedkvarteret i Santa Monica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tolou (@tolougram)

Manageren til Ida Tolou i USA er Chris Anokute, som i likhet med Ida har nigeriansk familie. Han er blant annet kjent som Katy Perry sin A&R.

I høst ble Virgin Music Nigeria opprettet med Kimani-grunnleggeren Olukorede «Kay» Ikazoboh.


Se bildene fra 730 Agency sitt launch-party i Oslo


Ida blir emosjonell når hun gjester podcasten til 730.no med Mathilde Ullum.

Se video via vår TikTok nedenfor.

@730.no Hele episoden med Ida Tolou er ute nå 🎧 #foryou #fordig #730no #idatolou #foryoupage #kvinnedagen ♬ Emotional Piano Instrumental In E Minor – Tom Bailey Backing Tracks

Hør hele episoden fra 730.no sin podcast hos Spotify og Apple.

Fun fact: Ida ble oppdaget av The Fugees-veteranen Wyclef Jean.

Fun fact 2: Snart blir det selfie med Ida og Sofia Richie? Sønnen til Lucian Grainge er Elliot Grainge (født 93) som eier labelen 10k Projects (Ice Spice, Trippie Redd, 6ix9ine, Iann Dior). Han er gift med Sofia Richie.

Les mer