Triste tall på toppen

15. mai 2009 kl. 00:00
CHRISETTE MICHELE (DEF JAM/UNIVERSAL)

I Norge er Ciara mest kjent, men i øyeblikket ser sangeren Chrisette Michele ut til å være mer populær i hjemlandet. Faktisk den hotteste akkurat nå, platemessig.
Epiphany, det andre albumet til 26-åringen, går inn på førsteplassen i USA denne uken, noe som gir Chrisette hennes første nummer 1.

Men den hyggelige nyheten for New York-piken har en sur bakside:

Platen hennes solgte 83 000 eks i løpet av den første salgsuken, noe som hadde vært ufattelig bra i lille Norge, men som ikke er mye for USA. Iallefall ikke for en førsteplass.

Ifølge Billboard er dette det laveste salgstallet for toppen av Billboard 200 siden Nielsen SoundScan begynte sine målinger for nesten 20 år siden.

Det har altså aldri vært lettere å få førsteplassen i USA, samtidig som det er mye vanskeligere å få folk til å kjøpe musikk.
Ciaras fanbase kan ha blitt veldig redusert i løpet av hennes fire år lange platepause, til tross for en ekstra sexy Justin Timberlake-video.
Atlanta-pikens forrige sett, The Evolution, fikk førsteplassen i USA i 2006 med 338 000 solgte eks, mens hennes nye, Fantasy Ride kun ble kjøpt av drøye 80 000 amerikanere, noe som gir henne bronsemedalje.

Selv i sin syvende uke får Hannah Montana andreplass med 82 000 solgte.

Ray Kays video til Chrisettes singel «Epiphany» gjestes av det kanadiske stjerneskuddet (skråstrek mange jenters favoritt) Drake:


Hannah alias Miley Cyrus’ klatrevideo:
Justins «dansepartner»: Jeg vil til Norge.