Hopp til hovedinnhold
GT og Hege i Rådebank (NRK)

Rådebank sesong 3 blir den siste: – Både fint og litt leit

Rådebank for alltid <3

Fredag morgen kommer det triste nyheter fra Bø: Den kommende sesongen av Rådebank blir også den siste.

Planen var hele tiden at det skulle være en trilogi, røper serieskaperen.

Rådebank runder nå av til planlagt tid.

– Jeg har fullført mitt mål om å skape en ektefølt serie i tre deler om noen fine mennesker fra bygda. Det er slutt nå, bekrefter Linn-Jeanethe Kyed i en pressemelding fra NRK.

– Det er naturlig nok både fint og litt leit. Fint at vi fikk tillit av NRK P3 til å fortelle historien hele veien, leit at jeg ikke lenger skal dikte i dette «Wunderbaumuniverset» som har vært så altoppslukende for meg i fire år, fortsetter hun.

– For hver scene jeg har skrevet har jeg visst at nå er vi snart ferdig for alltid. Skuespillerne har jo også visst dette, så de har også følt på det. Det var ganske tåredryppende da vi spilte inn aller siste scene i Bø i sommer, sier serieskaperen til P3.

– Det har vært mange tanker inni hodet mitt. Vi har selvfølgelig lekt med tanken på en fjerde sesong, men vi har landa på at vi må gi oss nå. Fordi det var det som var planen, sier Linn-Jeanethe Kyed videre.

odin waage GT Rådebank sesong 4 nrk
Odin Waage alias GT i Rådebank (NRK)

Rådebank har skiftet perspektiv før. Denne gangen skal vi følge råneren Hege, spilt av Maja Evenshaug Christiansen (26).

– Vi ønsker også i denne sesongen å vise hva usunne idealer kan gjøre med folk i tillegg til å rokke ved etablerte kjønnsroller, sier serieskaperen.

«Livet har gått videre i rånerbygda Bø selv om sorgen etter tapet av Sivert fortsatt er til stede. Hege og GT har tatt forholdet et skritt videre. De har det så bra sammen at Hege holder pusten for hver dag som går. Når en uventet trussel dukker opp, ser hun seg nødt til å ta noen drastiske grep for å forhindre at hun mister alt hun har drømt om så lenge.», skriver NRK om den kommende tredje sesongen.

De fire første episodene fra Rådebank sesong 3 slippes torsdag 20. januar.

Så kommer det to til 27. januar, før de to siste publiseres 3. februar.

Gru-gleder oss!

Se også: Odin Waage alias GT er artist selv, men stiller også i musikkvideoen til Anna of the North

Nyeste saker fra 730.no

Les mer