Hopp til hovedinnhold
RULLEBRETT RICO (ØYSTEIN HAARA/YGMG) 

Trippel norsk videopremiere!


Samlealbumet
Vin og rap har blitt en kjapp norsk favoritt, med en haug av artister servert av YGMG og Oslo Records: Larsiveli, Makko Makeba, Maya Vik og Myra, Unge Ferrari, Arif, Oral Bee, ZadeKing og flere.

Platen, basert på serien Vin&rap med Aron Eskeland fra Yoguttene, får i dag tre musikkvideoer via 730.no. 

Se premierene fra Skaterboy Rico, Kald Flamme og Snow Boyz nedenfor. Snuttene er innspilt på henholdsvis Zanzibar, Hellisøy Fyr på Fedje, og Universitetet i Oslo.

Skaterboy Rico «Dope»
RULLEBRETT RICO (ØYSTEIN HAARA/YGMG) 
 

Regissør: Mahir Abbas alias Skaterboy Rico. Låtprodusent: Jon Gabriel Urheim.


Hva er det viktigste du lærte på Zanzibar?


– At fattigdom er ekte, og at vi som er så heldige at vi bor i et så bra land som Norge burde bidra i hvert fall litt til og gjøre verden til et bedre sted. Om det er å hjelpe dyrene eller å redde regnskogen eller være fadder til noen fattige barn i et U-land, burde vi bidra! Sverger man sover mye bedre etter at du føler du har gjort noe.

Hva handler låten om?


– At livet kan være fett uten dop. Fete klær får meg til å føle meg mye bedre enn å snårte coke. Jeg sier ikke at det er riktig svar, men for meg er det bedre. Pluss, jeg prøver også å være et forbilde for neste generasjon. Som kid ble jeg lett påvirket av rappere. For eksempel 50 Cent sin «High All The Time»… Noen år seinere finner jeg ut at duden ikke røyker en gang, og det har aldri vært greien hans.

Snow Boyz «1+1»

SNOW BOY FEAT. SNOW BUNNIES (JOSTEIN WÅLENGEN) 
 

Regissør: Jostein Wålengen. Låtprodusent: Kvam.

«42» er ikke svaret denne gangen. Sjekk ut videoen til «1+1», hvor snøguttene er tilbake på skolebenken. Se opp for cameo fra norsk rapper med solid sveis. 
 

Men først: Hva slags vin vil dere anbefale?


Skip aka Paulo Domingos: – Vi anbefaler
rosévin, det er godt. Men jeg drikker bare rødvin. NATURLIG VIN! Sånn at man ikke får vondt i hodet, det er veldig viktig. 


 

Kald Flamme «Er på vei»

Regissør: Ulrik Kierulf Haugland alias Kald Flamme. Låtprodusent: MKSB.
Hva er budskapet her og hvordan kommer det frem via videoen din? – Den handlar om å vera på vei opp og fram, når ting har gått bra som følge av hardt arbeid. Du føler at du er på rett vei, men må stadig passe på å ta riktige valg. Derfor er det lurt å sjå opp mot fyret, og passe på at ein ikkje går på grunn. – Det første eg tenkte på når vi skulle lage video var at vi måtte filme ved eit fyr. Det har ein direkte link til låten, og det ser ekstra fint ut med drone-filming. Eg er glad i å bruke mykje landskap når eg lager musikkvideo, og er veldig fornøyd med resultatet på denne! 
 

Kald Flamme er også aktuell med her.
 
Klar for årets største hip-hop-konsert i Oslo denne uken? Marshall Mathers i Norge i 2001 var kaos 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer