Hopp til hovedinnhold

Trendalarm: Japansk håndflatekirurgi

VAD HENDER? DU BESTEMMER <3 (DAILY BEAST)

Bærer ditt DNA på en sørgelig familiesaga om høyt blodtrykk, spillegjeld og diabetes? Er du forhåndsdømt til en råtten tilværelse preget av luselønn og impotens?


Om framtiden du holder i dine hender er en nitrist affære, kan den siste trenden innen japansk plastisk kirurgi by på et sårt trengt lysglimt i enden av tunellen: Landet som tviholder på idéen om at livets mysterier ligger skrevet i håndflatene dine, gir deg nå sjansen til å sukre din tilsynelatende sure skjebne ved hjelp av elektrisk skalpell.

Slik fungerer det: En kompetent spådame analyserer de lugubre livslinjene i hånden din, og bytter ut all faenskapen ved å pennetegne på all den lykke og fromme du måtte ønske deg (bryllupsklokker, visdom, rikdom, el-bil, iPad). Så booker du en time ved Shonan Beauty Clinic i Tokyo, hvor kirurg Takaaki Matsuoka forsegler din nye og forbedrede skjebne med sitt favorittverktøy.

Trollmannen forklarer trenden nærmere for Daily Beast:

– Livslinjer som tegnes med laser leger fort, og etterlater ikke klare spor. En vanlig skalpell brenner ikke huden, og vil heller ikke skape tydelige linjer. Vi bruker derfor elektrisk skalpell og gjør linjene skeive med vilje, ettersom ekte livslinjer aldri er helt rette.

(Matsouka føyer også til at lukten av hud som svis med denne skalpellen minner om brent pølse.)

Fortsetter under.

De siste to årene har 37 håpefulle fått stusselige skjebner pyntet på ved den populære klinikken i Tokyos Shinjuku-distrikt, hvorav brorparten av pasientene er desperate menn og kvinner i 30-årene.

– Menn vil ha penger, og kvinner vil ha menn. Menn ønsker som regel å få oppgradert livslinjene som avgjør finansiell suksess, mens kvinner ofte fortviler over at livslinjene som er knyttet til giftemål er for korte, og at de derfor har misset ut på sjansen sin til å finne en ektemann. Ved et enkelt grep som tar 10-15 minutter, kan vi forlenge eller forbedre disse linjene etter pasientens ønske.

En ung kvinne skal ha tatt kontakt med klinikken noen få uker etter sin operasjon, og kunne oppspilt meddele at hun endelig hadde møtt mannen i sitt liv. En tidligere pengelens pasient skal ha vunnet grovt i lotto i kjølvannet av at Matsuoka var ute og viftet med Midas-skalpellen.

– Jeg kan ikke påstå at disse utfallene er knyttet til operasjonene vi utførte, eller om det rett og slett er snakk om placeboeffekt og griseflaks. Men folk forlater stort sett klinikken vår med nyvunnet tro på at framtiden blir en lek. Og med den enorme optimismen de bærer med seg herfra, skulle det ikke forundre meg om det stemmer.

Se også: Mer japansk trendalarm: Søte slankemasker!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer