Hopp til hovedinnhold

Tre grunner til å glede seg til James Bond: Spectre

CHRISTOPH WALTZ, LÉA SEYDOUX OG ANDREW SCOTT ♥ (PRESSEBILDE/ALASDAIR MCLELLAN/BBC) 

I går ble det avslørt at den 24. James Bond-filmen ut heter Spectre, og regissør Sam Mendes og produsent Barbara Broccoli (!!) slapp flere navn fra rollelisten. 
 
Undertegnede har knapt sett en James Bond-film tidligere, men det kommer til å forandre seg nå. Sjeldent har castingen for den ørtende filmen i en serie sett mer spennende ut, med relevante, «nye» talenter. 

Daniel Craig har igjen hovedrollen, og foruten de tre skuespillerne under får vi også se Ralph Fiennes (Voldemort i Harry Potter-filmene), Ben Whishaw, Naomie Harris,  Monica Bellucci, Dave Bautista, Jesper Christensen og Rory Kinnear.
 
Tre grunner til å glede seg til James Bond: Spectre, enten du er fan eller ei: 

3. Christoph Waltz som Franz Oberhauser

Selv om østerrikeren spilte litt samme rolle i Tarantinos Inglourious Basterds (2009) og Django Unchained (2012), og sikkert gjør det nå også, er han helt fuckings rå. Velfortjent fikk han Oscar for beste birolle i begge, i tillegg til BAFTA og Golden Globe, samt Cannes-pris for sistnevnte film. 

 
2. Léa Seydoux som Bond-baben Madeleine Swann

Den franske 29-åringen kommer garantert til å se mer ut som en tradisjonell skjønnhet som neste Bond babe, enn det hun gjorde med kort, blått hår i Blå er den varmeste fargen (2013). Som på Aftenposten K-coveret… Wow. Hun er uansett en dyktig skuespiller, og det blir kult å se henne i en helt annen rolle. (Léa spilte forresten også i Inglourious Basterds med Christoph Waltz, samt i Wes Andersons Grand Budapest Hotel, Saint Laurent og franske Beauty and the Beast.)  

1. Andrew Scott som Bond-skurken Denbigh 


«Did you miss me?» JA. Andrew Scott er for de fleste «bare» kjent som Moriarty i BBC-serien Sherlock, men de som elsker Sherlock elsker også Andrew Scott. Den irske skuespilleren fikk velfortjent BAFTA for beste birolle i 2012. En mer gjennomført og elskbar antagonist skal man lete lenge etter. Vi krysser fingrene for at bad guy-rollen hans i Spectre blir like troverdig, og gleder oss til Sherlocks julespesial neste år. (Sesong fire kommer ikke før i 2016.) 


Se kort intervju med Andrew Scott fra rød løper om rollen i James Bond-filmen her.  

Spectre er forøvrig en forkortelse for Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion, og kommer på kino neste år. 

Se også: Ærlig trailer til Skyfall (Skyfail?) 

Les mer