Hopp til hovedinnhold
LAMB OF GOD (SONY)

Tre grunner til å besøke platebutikken

Gretne, gamle menn, og endel damer, sier at «alt var så mye bedre før».

De tar feil, for metalåret 2009 seiler opp til å bli vakkert, variert og vitalt. Bare i dag ble det sluppet tre plater du bør sjekke ut.


Her er en kort guide til tre som vi i Pyro har kjøpt denne uken:

Lamb Of God – Wrath 
(Roadrunner Records)


- Virginias tyngste sønner overbeviste med Sacrament (06), et album som ga dem opprykk til metalens elitedivisjon. Sammenligninger med Pantera og Slayer ble dagligdags, og låter som Redneck, Walk With Me In Hell og Blacken The Cursed Sun ble merket med «favoritt» på iPod-er over hele verden.

Wrath er råere og mer direkte enn Sacrament, og det kompenserer for at låtene ikke er av samme terningkast 7-standard som Sacrament. Men ikke misforstå, Wrath er et majestetisk, voldsomt og suverent album.

Favorittlåter er åpningsmonsteret In Your Words, det hissige anti Black Water-anthemet Contractor (det siste minuttet på denne er årets øyeblikk på plate så langt) og det snokende riff-o-ramaet Dead Seeds.

Avslutningen med Reclamation må også nevnes, den dommedagsformanende teksten hadde gjort Geezer Butler stolt på 70-tallet.

Du kan streame hele Wrath her, eller kjøpe digipack-utgaven med to bonusspor hos Play.com, de har den til 12 euro inkl. porto. Om du kjøper den digitalt, selger 7digital Wrath til under 50 spenn.

Lamb Of God – «Set To Fail»:


Architects - Hollow Crown 
(Century Media)


- Engelske ungdommer er fryktelig sinte om dagen, virker det som. Gallows har konseptalbumet Grey Britain om Storbritannias forfall klart for slipp i mai, Hove-aktuelle Bring Me The Horizon er sinte som alltid på årets Suicide Season, og Ghost Of A Thousand er ifølge ordet på de engelske gatene klare for stort gjennombrudd med sin nye plate. Og så har vi Architects.

Bandet har gitt ut to album tidligere, men Hollow Crown viser bandet fra både kaotiske og kontrollerte sider. Kaotisk som The Dillinger Escape Plan på sitt mest uforutsigbare, kontrollert som Fear Factory på sitt mest presise og kalkulerte. Sjekk låtene Early Grave og In Elegance for å få innblikk i hva disse ungguttene holder på med.

De fem første låtene her er fra Hollow Crown, og Play.com har den til 13 euro inkl porto.

Vi har ikke oversikt på hvilke album som slippes på vinyl, men Big Dipper og Tiger i Oslo kan sikkert skaffe info.

Architects – «Early Grave»:


God Forbid - Earthsblood 
(Century Media)


- New Jersey-gjengen har aldri fått det samme gjennombruddet som eks-turnékollegene Killswitch Engage, Avenged Sevenfold, Trivium og Hatebreed, men med Earthsblood leverer de en god søknad om å bli tatt opp i det gode selskap.

Doc Coyle og gjengen har alltid levert variert og melodiøs metal med en sterk aggressiv side, men med Earthsblood tar de det helt ut med progressive elementer og atmosfæriske riffsamlinger.

De lengste låtene (Walk Alone, Gaia (The Vultures),The New Clear, Earthsblood er de beste på albumet, og fans av klassiske metalband som Iron Maiden såvel som nye favoritter som Lamb Of God og Mastodon bør sjekke ut albumet.

De tre første låtene her er fra Earthsblood, du kan også kjøpe en overpriset dobbelutgave av albumet her.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer