Hopp til hovedinnhold
Travis Scott på Astroworld Festival i NRG Park i Houston i Texas 5. november 2021 (Rick Kern/Getty)
Travis Scott på Astroworld Festival i NRG Park i Houston i Texas 5. november 2021 (Rick Kern/Getty)

– Travis Scott må ta ansvar for sine avskyelige handlinger

Travis Scott og hans team står foran alvorlige juridiske utfordringer.

Artistens årlige Astroworld Music Festival finner sted i NRG Park; den tidligere parkeringsplassen til den nedlagte fornøyelsesparken Six Flags Astroworld i Houston i Texas.

Fredag kveld endte festivalen i tragedie da åtte publikummere omkom. Inkludert to mindreårige.

I etterkant har Travis Scott to ganger adressert ulykken.

Travis sier at han ikke innså hvor alvorlig situasjonen var, slik at han spilte i nesten 40 minutter.

Med gjesten Drake som klimaks.

Dette til tross for at videoer viser at han sannsynligvis så mange som besvimte og ble skadet.

Les også: Kylie Jenner kommenterer dødsfallene

Jacques Bermon Webster II, som 29-åringen egentlig heter, er kjent for sine energiske konserter, som ofte beskrives som farlige.

Da festivalen ble utsolgt, ble mange fra fanbasen hans Ragers skuffet.

Han twitret da at han skulle snike inn fansen som er «ville».

I helgen ble denne tweeten slettet:

Det er foreløpig usikkert hvem som vil holdes ansvarlig for dødsfallene.

Men én ting som er sikkert er at Travis Scott og arrangøren Live Nation vil bli anklaget for å ikke ha gjort nok for å forhindre katastrofen, og at de i tillegg til mulige siktelser står foran flere søksmål.

Ifølge Houston Chronicle forventer flere av byens advokater at det vil dreie seg om søksmål på «hundrevis på hundrevis av millioner av dollar».

En av de første som saksøker Travis Scott og Live Nation heter Kristian Paredes, som er «alvorlig skadet». Noen av skadene kan være permanente.

Hun saksøker også Drake.

Les også: Sykepleier på festivalen forteller at hun trodde at hun skulle dø

Travis og Live Nation saksøkes også av Manuel Souza fra Houston, som ble skadet på festivalen.

Advokatfirmaet Kherkher Garcia LLP, som representerer ham, skriver i en pressemelding at Travis Scott og arrangøren «må ta ansvar for sine avskyelige handlinger».

Travis Scott på Astroworld Festival i NRG Park i Houston i Texas 5. november 2021 (Rick Kern/Getty)

(Rick Kern/Getty)

«Som stolte Houston-innbyggere er vi sjokkert over den grusomme tragedien som fant sted fredag kveld. Travis Scott har en historie med å oppfordre til vold og skape farlige forhold for konsertgjengere. Faktisk tvitret han at han ville slippe de ville inn etter at showet ble utsolgt», minner Kherkher Garcia om.

«Han og de som promoterte og ga support til denne konserten må ta ansvar for sine avskyelige handlinger. Vi har til hensikt å holde dem fullt ansvarlige ved å vise at denne oppførselen ikke vil bli tolerert i vår flotte by.»

«Vi vil undersøke denne tragedien i løpet av de neste dagene og håper å belyse hva som skjedde og gi svar til ofrene og familiene til disse ofrene. Ingen burde noensinne delta på en konsert i frykt. Dette må stoppe», avslutter de med.

Natt til søndag tok Travis Scott til Instagram Stories:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

I 2017 oppfordret Travis Scott flere publikummere til å hoppe fra balkongen i konsertlokalet i Terminal 5 i New York City. Artisten ropte «de tar deg imot, ikke vær redd». 

De fleste klarte seg bra. Men i etterkant ble en publikummer dyttet ned fra balkongen i tredje etasje. Han fikk en ring av Travis Scott som plaster på såret, og endte så opp paralysert i rullestol

I 2017 ble Travis Scott arrestert i Arkansas da konserten hans resulterte i flere skadede. Han skal ha oppfordret publikum til å storme mot scenen. Saken ble henlagt.

I tillegg til det voldsomme kaoset som krevde flere menneskeliv på Astroworld Festival, sirkulerer det rapporter om at en eller flere personer blant publikum gjorde folk bevisstløse ved å stikke dem med sprøytenåler. 

Les mer her

Les mer