Hopp til hovedinnhold
Travis Scott under en konsert i Los Angeles i 2018 (Kevin Winter/Getty/Live Nation)
Travis Scott er god, Her fotografert under en konsert i Los Angeles for å minne Mac Miller i 2018 (Kevin Winter/Getty/Live Nation)

Travis Scott om drapet på George Floyd: – Jeg har nesten ikke ord

Travis Scott er en av de mange artistene som deler sine tanker om George Floyd.

Drapet, som følger en rekke lignende drap, har skapt enorme protester over hele USA og i andre land.

28-åringen fra Texas ble kritisert for å ikke si noe i starten, men poster nå et innlegg på Instagram.

– Mens jeg går rundt i ring, tenker, forsøker å finne noe som kan dempe smerten, skriver Travis.

Rest in Power George Floyd: To personer demonstrerer utenfor Third Police Precinct i Minneapolis i Minnesota (Stephen Maturen/Getty)

Rest in Power George Floyd: To personer demonstrerer utenfor Third Police Precinct i Minneapolis i Minnesota (Stephen Maturen/Getty)

– Det er nesten ingen ord jeg kan komme på som gjør at jeg kan uttrykke meg på rett måte eller som jeg kan bruke til å fortrenge denne rasende følelsen av å kontinuerlig miste være brødre og søstre til brutaliteten fra hendene til politiet eller hvem som helst med villedede intensjoner for vår velbefinnende, fortsetter La Flame.

– Raseriet vi føler kommer fra direkte, personlig erfaring og den konstante smerten ved å ønske at våre stemmer blir hørt. Å bli sett som likeverdige og menneskelig også. Vi må forandre og omdanne retningslinjer for politiet i våre amerikanske byer og det må umiddelbart bli ansvarsskyldighet.

– Mitt hjerte går ut til George Floyds familie og alle som har lidd som følge av meningsløs urettferdighet og brutalitet.

Travis Scott takker Texas-veteranen Bun B fra UGK.

I likhet med Travis Scott, var George Floyd fra Houston.

I sine yngre dager var han dessuten en rapper fra kollektivet til DJ Screw; en av de mest profilerte DJ-ene fra Texas’ rapscene.

Killer Mike (Michael Loccisano/Getty)

Killer Mike (Michael Loccisano/Getty)

Travis’ kollega fra Detroit, Eminem, deler en emosjonell tale fra Killer Mike fra Run The Jewels.

– Jeg holder med Killer Mike når det kommer til dette. Utrolig bra gjort, skriver Marshall Mathers.

Se videoen nedenfor.

Mike er med Atlantas ordfører Keisha Lance Bottoms, og sier at han egentlig ikke vil være der.

– Jeg er sønnen til en Atlanta-politimann, fetteren min er politimann. Jeg har mye kjærlighet og respekt for politifolk, sier Mike.

– Helt tilbake til de første åtte [svarte] politibetjentene i Atlanta som, selv etter at de hadde blitt politi, måtte skifte hos YMCA fordi de andre hvite politifolkene ikke ville skifte sammen med n***ere. Og her er vi, 80 år senere og jeg har sett en hvit politimann myrde en svart mann. Og jeg vet at det rev ut hjertet deres. Jeg vet at det er grusomt og jeg har ikke noe positivt å si i dette øyeblikket fordi jeg ikke ønsker å være her.

J. Cole demonstrerer i hjembyen Fayetteville i North Carolina i helgen:

https://youtu.be/yEoVzU0t4XE?t=20

Ariana Grande demonstrerer i Los Angeles:

Tinashe (som har norsk mor) var også ute i gatene i LA:

Rihanna skrev en lang caption om drapet på George Floyd. Sveip nedenfor:

https://www.instagram.com/p/CA2N3nDH0-W/

Drake poster diktet Affirmation av Assata Shakur, «gudmoren» til 2Pac alias Tupac Shakur:

Billie Eilish skriver et åpent brev hvor hun sier at hun er lei av å se folk som lirer av seg All Lives Matter, ettersom det sier seg selv.

Når Black Lives Matter, så vil All Lives Matter, skriver tenåringen.

Bonus:

Don Lemon fra CNN sier at han synes flere mektige kjendiser bør være mye mer synlige når det kommer til denne saken.

– Ha litt moralsk mot og slutt å være bekymret for ditt omdømme og ditt brand, sier Don og name-dropper blant andre Ellen DeGeneres, Oprah Winfrey, Tyler Perry, Drake, Anthony Anderson og Diddy.

Artisten HEIR alias Patricia Manfield poster en oppløftende snutt med sheriffen i Flint i Michigan som la fra seg våpenet og ble med å demonstrere:

Noe annet som også er litt uventet…

adidas poster budskapet til sin erkerival Nike:

https://www.instagram.com/p/CA4eyNYnYHc/

100 %:

https://www.instagram.com/p/CA2pjTOnNB2/

Fire politimenn i Minneapolis har fått sparken etter at en video tydelig viser at han ene, betjent Derek Chauvin, kveler George Floyd med kneet sitt. I flere minutter. Den ubevæpnede, svarte mannen ligger på bakken. I håndjern. George Floyd, som i videoen sier at han ikke klarer å puste, døde kort tid etter.

Derek Chauvin er siktet for uaktsomt drap. Politimannen har tidligere fått mer enn 10 klager. Hans tre kolleger er ennå ikke siktet.

George Floyd jobbet som vakt på en nattklubb i Minneapolis hvor Derek Chauvin jobbet sivilt, men det er ikke bekreftet at de kjente hverandre.

Se også:

Star Wars-stjernen John Boyega postet en hyllest til George Floyd, og ble bombardert med hat fra sine egne fans. Det godtar han ikke

Les mer