Hopp til hovedinnhold
travis scott utopia show giza egypt live nation video 730no
Travis Scott (Instagram/travisscott)

Travis Scott: Albumslipp og Utopia-konsert ved pyramidene i Giza

OPPDATERT 26. juli: Travis Scott må kansellere Utopia-konserten i Egypt ifølge Live Nation. Årsaken er angivelig produksjonsproblemer. Les nedenfor. Det hjelper trolig ikke med store protester fra lokalbefolkningen. Den nye singelen hans «K-POP» med Bad Bunny og The Weeknd må nøye seg med 35. plass på Spotify i Norge.

travis scott utopia show giza egypt live nation video

Les den opprinnelige saken nedenfor.


Travis Scott utopia Egypt
Pyramidekomplekset ved Giza. (Ratnakorn Piyasirisorost/Rick Kern/Getty)

Travis Scott er klar for albumslipp etterfulgt av konsert ved pyramidekomplekset i Giza. Etter å ha holdt fansen på pinebenken i fem år kommer La Flame Travis Scott alias Jacques Bermon Webster II (født 91) endelig ut med albumet Utopia på fredag.

Det bekrefter tobarnsfaren selv etter helgens opptreden på Rolling Out Loud-festival i Miami. 

Arrangementet ved de historiske pyramidene i Giza blir Kylie Jenner-eksens første storskalakonsert siden ASTROWORLD-tragedien i november 2021. 

Les også: Sykepleier forteller hva hun opplevde på Astroworld Music Festival

5. november 2021 ble hundrevis av mennesker alvorlig skadet etter at det oppsto intens trengsel under Travis Scotts mye omtalte Astroworld Music Festival i Houston. Kjærlighetsprosjektet til 713-rapperen krevde til sammen 10 liv.  Blant dem var to barn på 14 og 16 år.

Katastrofen skal ha vært så overveldende at helsepersonell ikke hadde sjans til å hjelpe alle. Videoer viser også at ambulanser slet med å komme seg frem. Et utrykningstøy ble forhindret av flere menn som hoppet opp på taket på bilen.

Minnesmerkemarkering utenfor NRG Park 9. november 2021. Ti personer omkom under Astroworld-festivalen til Travis Scott, og hundrevis ble skadet (Brandon Bell/Getty)
Minnesmerkemarkering utenfor NRG Park 9. november 2021. Ti personer omkom under Astroworld-festivalen til Travis Scott, og hundrevis ble skadet (Brandon Bell/Getty)

I kjølvannet av katastrofen måtte Travis svare for sin egen uforsvarlig oppførsel. «Sicko Mode»-rapperen skal angivelig ha fortsatt å synge og oppfordret til moshpits til tross for et større antall skadede blant publikum.

Les også: Ezra Blount (9 år) døde etter konserten til Travis Scott på Astroworld Music Festival

Søksmål, trusler om kansellering og beskyldninger om Illuminati-deltagelse etterfulgte tragedien. Travis har gjentatte ganger understreket at han selv ikke er ansvarlig for det som skjedde den skjebnesvangre kvelden.

Jacques kan trøste seg med at han ikke er skyldig fra lovens side.

For fire uker siden besluttet en storjury i Texas at Travis Scott ikke vil bli tiltalt for skandalekonserten.

Travis har mye å smile for om dagen. (Instagram/travisscott)

Nå skal også alt være bra igjen mellom La Flame og fansen. Natt til søndag meddeler Travis at han reiser til Kairo på fredag for å feire albumslipp.

– Før jeg drar, i dag er siste gang fremfører dette settet, begynner Travis.

– Jeg slipper en film på kino sammen med albumet mitt på fredag. Filmen heter Circus Maximus. Vi sees i Egypt om du klarer å komme deg til pyramidene. Miami, jeg elsker dere, avslutter Houston-rapperen.

VIP Golden Circle-billetter til arrangementet kostet 210 dollar, litt over 2000 norske kroner. Vanlige billetter gikk for 130 dollar.

Dessverre for hardbarka Travis-fans er konserten selvfølgelig allerede utsolgt ifølge Tickets Marche. Konserten kan streames direkte fra det offisielle nettstedet til Travis Scott.

Begivenheten har skapt noe misnøye i Egypt.

Det er ikke uvanlig å ha konserter ved siden av pyramidene, men hvilken type musikk som spilles er ofte en avgjørende faktor. De siste årene har det blitt diskutert om hip-hop, med sin grafiske tilnærming til musikk, egner seg for pyramidene som skal representere egyptisk skikk, historie og tradisjon.

Al Jazeera rapporterer at det skal ha blitt opprettet flere underskriftskampanje mot Utopia-konserten.

Det har dessuten florert rykter om at konserten kommer til å bli avlyst, per i dag ser det ikke slik ut.

I tillegg nytt album, filmpremiere og konsert i Egypt er Travis aktuell med singelen K-POP. Nei, det er ingen K-pop-yndlinger med, men Travis rekrutterer klodens største puertoricanske stjerne Benito Antonio Martínez aliad Bad Bunny og Abel Tesfaye alias The Weeknd.

«K-POP» har får blandet respons – også blant fanbasen Ragers. Se musikkvideoen nedenfor.

Hvordan konserten i Kairo utspiller seg gjenstår å se. 

Les også: Donald Trump legger sin elsk på kontroversiell kinosuksess

Les mer