Hopp til hovedinnhold
AIMEE GARCIA, DEREK LUKE OG CLIFF CURTIS (TV3/NBC)

Traumatisk norgespremiere

Traume = legemlig skade fremkalt av ytre påvirkning og/eller skadelig sjelelig påvirkning.

I Trauma får man se begge deler, og første episode byr på hjertestans som følge av støt, ambulansepersonale som har sex i sykebilen og en råstygg helikopterulykke – i løpet av de første ti minuttene.

Men bortsett fra at skuespillerne er for pene og noe av dialogen blir litt stiv og corny, virker serien – iallefall for oss alias mannen i gata – realistisk.

En svær kjedekollisjon på San Francisco-motorveien (grunnet en dresskledd BMW-kødd som tekster i 150 km/timen) og ikke minst skadene og stresset som møter hjelpearbeiderne føles ekte.

Naturligvis blir vi kjent med gjengen som lever av å redde folk, og selvsagt har alle sine issues. Kolleger som dør, ekteskapsproblemer og hemmelig homofili er noe av krydderet.

Anastasia Griffith (fenomenale Damages), Aimee Garcia (ikke så fenomenale Private Valentine: Blonde & Dangerous), Derek Luke (P. Diddy i Notorious), Cliff Curtis (snart aktuell i M. Night Shyamalans The Last Airbender) og den ferske hunken Taylor Kinney har hovedrollene, mens mannen bak Trauma er regissøren Peter Berg, også kjent som Dr. Kronk i Chicago Hope.

Serien har premiere på TV3 tirsdag 12. januar klokken 22.30.
I USA startet den i fjor høst via NBC, som har hatt et kaotisk år og ennå ikke annonsert sesong 2.

Fun fact: Peter Berg jobber nå med en film om den greske superhelten Herakles alias Herkules. Jamfør Arnold Scwarzeneggers skrullete filmdebut (som er favoritten til NRK P3-stjernen DJ Herkules).

Les mer