Hopp til hovedinnhold

Trailer: Ny sesong for falne nordnorske snowboard-helter?

NÅR JEG BLIR SEKS-OG-TRETTI KAN JEG KJØRE SOM JEG VIL (CARL CHRISTIAN LEIN STØRMER)

Fact: Nord-Norge har bydd vårt lange land på mye snop for både øyne og ører, men det er nok mest for innvidde kjent at Tromsø hadde et av landets råeste og mest up & coming snowboardmiljøer sent på 90-tallet. 
 
I løpet av noen fruktbare og feiende flotte sesonger for bortimot femten år siden, sto en rekke nord-norske brettkjørere på vippen til å
slå gjennom internasjonalt. Men hva skjedde så?
 
Halvannet tiår senere har snowboardkjøreren, skateren og dokumentarskaperen Carl Christian Lein Størmer samlet den en gang så lovende gjengen igjen, for å gjenfortelle historien som den var – men også for å skape ny snowboardhistorie.
Den lenge påtenkte filmen om miljøet, fjellene og det drøye nivået i Nord-Norge ble påbegynt, men aldri fullført i 1997. Så i disse dager dokumenteres gjenforeningen mellom de rå utøverne som vokste opp i de nordnorske alpinanleggene, og deres kollektive comeback nå i forsøk på å produsere «snowboardfilmen de skulle laget for halvannet tiår siden». I filmen følger vi brettfanatikerne – nå i (kremt) 30-årene – på en to år lang reise tilbake
til det som en gang definerte dem som personer, og til deres fortsatt brennende
hengivenhet og lidenskap til skate- og snowboard-kulturen, og alt den medfører.
 
Vil TANS kaste fin & forsinket glans på disse én gang så framadstormende brettheltenes potensiale, og endelig en gang for alle gjøre ære på deres felles forhistorie? Vi håper så inderlig det. Kjør deg opp på traileren for den råflotte, kommende dokumentaren There’s Always Next Season her: 

(Saken fortsetter under.)

Vi hollererte kjapt på Carl Christian, alias hjernen bak comeback-moroa:
 
Hva inspirerte deg til å lage denne dokumentaren?
 
– Godt spørsmål. What goes around comes around, kan du godt si. Tror alle som var en del av snow/skatekulturen på 90-tallet aldri kan bli helt ferdig med den. Filmprosjektet kan vel ses på som en slags fullendelse. Come full circle, liksom. Eventuelt en helvettes reality check, haha.
 
Hvordan skiller There’s Always Next Season seg ut fra andre (norske) snowboardfilmer?
 
– Først, TANS er primært dokumentarisk i sin form, men når snow-sekvensene kicker inn vil det nok audiovisuelt bære preg av at jeg knapt har noen referanse til snowboardfilmer av nyere dato enn 1999, haha. Så vi snakker nada elektronika, nada gopro, nada headcam. Vi holder stort sett på for oss selv og er nok kollektivt ubesudlet av tidens tann, hva trender, stil (og nivå?) angår. 
 
Hygg å samle gjengen igjen? Hva har høydepunktene vært under innspillingen?


 
– Så uendelig mange. Dog sikkert enda flere nedturer, men det blir jo bra footage av det også. Men herregud, bare det å få være så priviligert å i «voksen» alder få mekke film nå med samme crewet som vi burde lagd film med i 1997 er jo ubetalelig.
 
Når er dere premiereklare?


 
– Januar 2014. Mark my words. (Sa det samme
 for et år siden, da med Januar 2013. Men like fullt!)
 
Tøft. Vi gleder oss!
 

(OVE STENE)

Les mer