Tove Lo fikk ydmyk mail fra Coldplay: – Jaha, hvem er det som gjøner med meg nå?

12. aug 2016 kl. 00:00

(FOTO: ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)


Ebba Tove Elsa Nilsson, bedre kjent som Tove Lo, har virkelig blitt en anerkjent artist med åra. Hitmaskinen har gitt oss sanger som «Habits (Stay High)», «Talking Body», «Not On Drugs» og nå også den splitter nye singelen «Cool Girl» på hjernen.
 
Vi fikk ta en prat med den koselige svensken under et kjapt norgesbesøk denne uken, og fikk svar på et par ting vi lurer på. (Sjekk også ut vår første og andre prat med henne.) 
 Gratulerer med ny singel, den er catchy af!

– Takk! Det virker som folk liker den, har allerede fått masse god respons så det er gøy.


Det vide vev sier at noe av inspirasjonen er hentet fra monologen i filmen Gone Girl, hva ligger b
ak det?


– Jeg nevnte det et sted og nå er det blitt hovedpoenget, men ja litt. For jeg hadde akkurat sett filmen så den lå i bakhodet mens jeg satt på et hotellrom i København under europaturnéen og hørte på en tilsendt bassgang og kickdrum. 
 
Så funderte jeg på – hvorfor skal det alltid være sånn at vi viser minst mulig følelser når vi går inn i en ny relasjon bare for å beholde kontrollen/makten? Man er «hot & cold», frem og tilbake. Jeg syns det er interessant hvorfor det anses som svakt å vise sine følelser.


 

– Låta blir som et ironisk perspektiv: Ja, jeg kan spille dette spillet, men ingen av oss vil jo egentlig ha det sånn, begge vil ha den ekte og dype kjærligheten. Så kom jeg på monologen der hun beskriver hvordan hun endret seg for mannen sin, at han var verdt det osv. Man skaper noe en tror den andre vil ha!Enn med deg, skaper du noe du tror den andre vil ha?

– Jeg selv spiller jo også dette – men har nok skremt bort mange ved å være for ærlig med hva jeg føler. Eller faktisk, når det har føltes ekte så forsvinner dette spillet fort. Det er når en ikke er helt 100 % sikker at spillet oftest blir blir spilt.

Fortsetter nedenfor

Det har skjedd ganske mye siden sist vi pratet! Grammy for «Love Me Like You Do» som du skrev for Ellie Goulding og fete samarbeid som Nick Jonas. Hvordan har dette gått til?

– Angående Coldplay, der fikk jeg faktisk mail fra Chris: «Hi, this is Chris Martin from the British band Coldplay» og jeg tenkte med en gang «Jaha, hvem er det som gjøner med meg nå typ…?», men så skrev han at de ville snakke med meg om en sang de hadde og var ydmyk, så jeg bare «If this is real and not someone messing with me, please give me a call on this number» også ringte han meg og bare «Hello, this is Chris Martin from the British band Coldplay» og jeg bare «Yeah I fucking know who you are», helt sjukt. Også ville han sende låten og jeg sto bare og gapte. Så hørte jeg på den og syntes den var kjempefin også møttes vi i studio i LA og testet ulike varianter. Det hele var organisk og fint, jeg syns det oftest føles best når forespørselen kommer direkte.

– Med Nick var det samme sak, da vi kjenner hverandre og har samme selskap i USA. Vi har hengt mye sammen og gjorde radioturné sammen forrige desember. Og så spurte de om jeg ikke ville være med på en sang og jeg bare «ja kult», men så forsvant det litt bort, før han tok det opp igjen og sendte låten. Jeg likte den veldig godt, skrev om verset litt for å si det jeg ville si, også spilte vi inn video allerede en uke senere.

– Det har vært veldig kult å dra rundt og opptre med ham på steder jeg aldri hadde vært før, som SNL og Billboard Awards!
Fortsetter nedenfor


Rekker du å nyte suksessen eller tenker du alltid på neste prosjekt?

– Føler absolutt at jeg rekker å nyte det. Spørs jo litt hvor mye som er å gjøre fremover, men jeg prøver alltid å holde meg litt tilstede i nuet. Det går bra iblant!

Hva har vært det sjukeste så langt? Et stolt øyeblikk?

– Hmm, kanskje da jeg merket at karrieren virkelig tok fort og spilte på ulike festivaler i Europa og USA. Jeg gikk fra mindre klubbgigs for 500 til 1000 mennesker, til å stå i dagslys foran 10.000 personer! Og så var det ganske heftig å få opptre med Taylor Swift og et enormt publikum som kunne hvert ord.  
– Skriveprosessen er også en stor greie. Det er stort hver gang jeg kommer ut med en låt hvor jeg føler meg bra.


Mange har kalt deg sveriges tristeste jente – det kan jo ikke akkurat stemme etter alt dette?

– Trist er boring i sverige, men ja det er mange som tar opp dette. Det jeg skriver om – i alle fall i en amerikansk pop-verden kan virke ganske mørkt. For meg er musikken liksom et outlet og fristed hvor jeg kan skrive om mørke tanker.Det er viktig da – og relaterbart for mange?

– Ja, jeg skriver om det en ikke får pratet like enkelt om til vanlig. 


Fortsetter nedenfor
(FOTO: ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)
Du kommer med nytt album senere i år (hurra), hva kan fans vente seg?

– Soundmessig er «Cool Girl» et bra bilde av det musikalske i det kommende albumet. Det blir ærlige og personlige tekster om alt jeg har vært gjennom de siste to årene, og det handler mye om at jeg er rusen.

Foruten et knippe imponerende samarbeid til nå, har du noen drømmesamarbeid?

– Ja, mange! Min favoritt er nok Sia, men tror kanskje jeg hadde vært for
nervøs og bare sittet der og vært helt «Everything you’re doing is
great!!!». Nei, men jeg syns hun er helt fantastisk.


Akkurat nå finner en 10-11 nordmenn på svenske Spotify sin Topp 50-liste, hva slags musikk hører du på?

– Gjør man? Så gøy! Av de norske hører jeg på Kygo og min favoritt Emilie
Nicolas
– som jeg frem til nå har uttalt den siste s’en på… I
pop-verdenen ellers går det mye i Banks, The Weeknd, Jamie xx og Flume.
Mye elektronisk som har litt mørkere preg over seg. 
 

Fortsetter nedenforLYDIA & TOVE (FOTO: ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)
Når du ikke jobber med musikk, hva liker du best å gjøre da?

– Hvis jeg er ledig så skriver jeg gjerne musikk, men jeg henger gjerne med venner og drar ut for å danse hele natten og bare forsvinne inn i musikken. Men en ny sak jeg gjør for å koble av, når yoga ikke funker, fargelegging! Du vet, sånne fargeleggingsbøker for voksne. Jeg soner ut i mange timer, som et lite barn. Så skriver jeg dikt bakpå og gir bort til vennene mine.


Til slutt: Har du noen guilty pleasures?

– Sene netter? Beregner det fortsatt litt som en guilty pleasure, hehe. Men jeg er egentlig mer sånn at om jeg først skal gjøre noe så bør jeg gjøre det fullt ut.

Se også: Tove Lo forteller 730 hvorfor hun alltid flasher puppene