Hopp til hovedinnhold
18-åring med breial debut, tre rapveteraner sammen, hitvarsel fra tvillinger, Bergen-bonanza.

Topp 9 nye norske sanger som kom i dag

Fredager flommer over av kliss ny musikk. I denne spalten velger vi ut noen av de norske singlene som kom i dag – innen flere sjangere.

LAUREN «Slave»

Oj! Ny, norsk artist med stil og attityde til 1000. Vi vet ennå ikke mye om Oslo-jenta Lauren Holmen alias LAUREN (som nettopp fylte 18), men debuten «Slave» er så breial at vi vet at det blir spennende å følge henne fremover. Det skader ikke at hun ser ut som en mill – og har mye på hjertet. Lytt til teksten.

Eddy & Zino med Arif «Funker»

Hitvarsel fra tenåringstvillingene! Kort tid etter «La oss gå», følger brødrene opp med en catchy-ass smash – med  r e f r e n g. Artig nok featuring hele Norges Arif – på en dum ting. Du vet at det funker med PVCIFY på beaten. (Eddy & Zino gjester National Rap Show med Tommy Tee og DJ Beatrixx på P3 i kveld.)


girl in red «watch you sleep.»   

Godsnuten fra Horten er kanskje den norske artisten med høyest love rate på Insta. Nå roer Marie Ulven det litt ned – med et svulstig løft på slutten.Joddski med Salvador Sanchez & el Axel «Mañana»

Ikke mange singler i dag varer i over 5 minutter, men tre ekte rapveteraner fortjener albuerom. Joddski alias Jørg-1 fra Tungtvann teamer opp med Darkside of the Force-capo Salvador Sanchez og el Axel alias Axel Chaufleur alias F’EM one fra Equicez og Axel og Storebror. Den tøffe produksjonen er signert Salvador, som her debuterer på norsk. Putt respekt på deres navn.ODA «Brain vs Heart»

Oda Kvingedal Larsen fra Gjøvik alias ODA har tidligere toppet Spotify Viral 50 i Norge. Nå er hun tilbake med en ny singel med klassisk tematikk; fornuft vs. følelser. Joakim W. Steen står for produksjonen. (Se videoen hennes som 730 hadde premiere på i høst her.)

Kakkmaddafakka «Runaway Girl»

I 2008 ble disse bergenserne nominert til MTV Europe Music Awards-prisen Best Norwegian Act sammen med Madcon, Ida Maria, Karpe Diem og Erik og Kriss. (Sistnevnte vant.) Mer enn 10 år senere og sekstetten holder fortsatt koken. I dag slapp de en leken sang om en løpsk jente.

Adrees «Harder»

Andreas Estenstad alias Adrees er for noen kjent fra The Stream, hvis du husker det showet. Men den smukke 18-åringen fra Trondheim klarer seg godt på egenhånd. Her med musikalsk hjelp fra David Fjellstrand og Gustav Nyström.

 

dePresno feat. Liv Dawson «Gold» 

Bergen x London er gull på rull. Bjarte De Presno Borthen disker opp med sjelfull pop i samarbeid med en av sine britiske favoritter. Simen Thunes Hope har den musikalske regien.

Bright «Don’t Feel the Pain»  
Romsås, reis deg! Første gang vi hørte Bright var da han som en av ca. 100 norske rappere laget remix til «STIL». (Norske rappere er ikke like remix/freestyle-ivrige i dag?) På den tiden var Bright tenåring, nå er han 27 år – med en mer grown & sexy stil. Produsert av Christoffer Simpson og David Michelsen. (Sistnevnte er lillebroren til DonkeyBoy-Petter.)

 

Hester V75 med Kjartan Lauritzen & Mato Polo «Vil ha mere»

Som i forrige uke, serverer vi en raus dose ekte på slutten. Dette er ikke bare mat, men et fullstendig måltid fra Blodbyen. Hestene sammen med popstjerne-Kjartan og Mato Polo (vb navn) gjør definitivt at vi vil ha mere (sic). Ypperlig produsert av David Grytten fra Vibbefanger.  

Mer norsk musikk her 

Les mer