Hopp til hovedinnhold
Myra (Kristine Wathne)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Hver fredag flommer det vanligvis over av kliss ny musikk, men det er litt slappere i juli.

Vi er dog i det rause sommerhjørnet og tar med en stor jafs av dagens norske slipp.

Innen flere sjangere.

Myra «Motorola»

#reklame? NMG/G-Huset-artisten er ute med ny tilbakelent banger. Den stilige Oslo-baserte bergenseren Regina Tucker (23) alias Myra slipper den stiligste singelen siden, vel… Sin forrige? Basmo Fam på beaten, med skrivehjelp fra den Nashville-baserte Chicago-flinkisen Nick Wells.

Wonder the Boy «Perfect»

Den Oslo/Trondheim-baserte tenåringen, som egentlig heter Markus Røe, debuterte med den sjukt fine EP-en Wonderland for tre år siden. Har du ikke hørt ennå bør du klikke her asap. (Når skrev en 14-åring så mye fint sist? Vi bare spør.)

Ekco «Bare vent»

Tidligere i år debuterte rapduoen med singelen «Sannheten» . Nå er Ekin og Chico tilbake med ny musikk. Bare vent, sier låta, og vi følger ganske spent med på veien videre.

Adelén «Beat» feat. Kapla y Miky

Horten-jenta, eller nærmere bestemt Hortens norsk-spanske tenåringsstjerne Adelén Rusillo Steen alias Adelén, tar med seg lidenskapelige og energiske latin-inspirerte beats fra nyklassikeren «Olé» inn i ny låt. Gjestene er en colombiansk-amerikansk duo som har holdt på siden 2015.

Closed Doors «Somebody»

Den bergenske popscenen har lenge bydd på en god neve suksessfulle soloartister. Men det er en stund siden vi hørte om en duo fra Bergen med mange lyttere utenfor landegrensene? (Hei Kings of Convenience!) 19 år gamle Shivan (produsent) og Julian (vokalist) fra Knarvik/Åsane gjør tingen sin. Tenk vestnorsk vri på The Chainsmokers, men med bedre vokal og uten klessetryner? (For å bruke et godt, bergensk uttrykk.) Dette er den tredje singelen fra den norsk-irakisk-filippinske duoen.

Marion Ravn «Fritt fall»

Lenge siden sist? Nei, egentlig ikke. Hun slapp nylig «Tyv», men det er fire år siden forrige album. I dag følger Lørenskog-veteranen opp med nytt slipp – igjen på norsk. Janove Ottesen fra Kaizers Orchestra har skrevet sangen.

$entrum & hoody.$ «Bli med meg»

$entrum har holdt på siden 90-tallet under navnet Chicopato, og jobbet først med med el Axel og Cast, og så duoen Naturlig Fjerne med Pumba. Her teamer han opp med hoody.$ igjen.

Hanne Leland «Weak for You»

Vest-Agder-artisten har gitt ut musikk jevnt og trutt siden 2012. Senest i fjor kom låta «Underdogs». På sitt nye slipp er hun mo i knærne. Her er remixen.

Jack Dee og RykkinnFella «Sommernatt»

Enda mer norsk sommer? RykkinnFella fra JCY og Jack Dee alias Daniel Reinholdtsen teamer opp og slipper sommerlåt. Kanskje de får seg en klubbhit.

BONUS!

I dag slapp Alan Walker en musikkvideo (ish?) fra da han opptrådte i Berlin under PUBG World Finals.

Videoen fra opptredenen er klippet sammen med splitter nytt og fett materiale, som i seg selv kunne vært en egen musikkvideo (hint hint).

Se Alan fremføre «On My Way» og «Live Fast» i Berlin her:

Se også: Adrian Sellevoll med Snow Boyz og fine kjerringer på molly 🙃

Les mer