Hopp til hovedinnhold
Hvorfor har ikke Fast & Furious den norske tittelen Rask & rasende? Uansett, Dwayne Johnson og Jason Statham er tilbake som Luke Hobbs og Deckard Shaw i egen spinoff-film (UIP)

Topp syv kinopremierer i august

Hvis du skal en tur innom bioen den kommende måneden.

Været i sommernorge er like skiftende som sveisen til Billie Eilish. Ingen vet hvor lenge godværet holder i dette landet, så da er det greit å ha en plan B.

730.no har samlet en liste over syv filmer som kommer på kino i august – som vi satser at på er tipptopp:

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Norgespremiere 2. august
Sjanger: Actionkomedie
Handlingen i filmen foregår to år etter The Fate og the Furious (alias Fast 8). To av verdens største actionstjerner – Dwayne Johnson og Jason Statham – får her sin egen film sammen. Karakterene deres Luke Hobbs og Deckard Shaw blir tvunget til å samarbeide, selv om de hater hverandre, og sammen skal de hindre at cyberterroristen Brixton Lore (Idris Elba) slipper løs et virus som kan utslette menneskeheten.

Garantert en actionfest fylt med humor og fete stunts.

Se traileren her:

Late Night

Norgespremiere: 2. august
Sjanger: Komedie

Kathrine (Emma Thompson) jobber som talkshow-vert i en forfatterstab bestående kun av menn. Plutselig en dag får hun beskjed om at hun ikke lenger får være programleder for sitt eget talkshow. Da innser Kathrine at hun må gjøre noen endringer for å få beholde jobben. Hun ansetter sin første kvinnelige tekstforfatter, Molly (Mindy Kaling), og innser raskt at de kommer fra to helt forskjellige generasjoner og kulturer.

Regissør Nisha Ganatra er Emmy-nominert for serien Transparent.

Se traileren med kvinnene som kjemper om sin plass i humorbransjen:

Scary Stories to Tell in the Dark

Norgespremiere: 9. august
Sjanger: Horror

Mer amerikansk skrekk laget av nordmenn!

Året er 1968 og forandringens vinder blåser i USA, men i den lille byen Mill Valley synes alt å være som vanlig – på overflaten. Så finner en gjeng en bok i et spøkelseshus på Halloween. I boken finner de sine egne navn og skjønner etter hvert at alle som er nevnt har en smertefull død i vente.

Scary Stories to Tell in the Darker er regissert av norske André Øvredal (Trolljegeren, The Autopsy of Jane Doe) og produsert av Guillermo Del Toro (The Shape of Water, Pan’s Labyrinth).

PS: Ha med pute og headset og koselig musikk i tilfelle det blir for drøyt!

Se trailer her (hvis du tør):

Poms – Livets dans

Norgespremiere: 9. august
Sjanger: Komedie/drama

Det er aldri for sent å leve drømmen. Førsteinntrykket får deg til å tro at filmen handler om en cheerleadergjeng i 20-årene med magetopper og gigantiske smil som roper «go Vikings» høyt i kor. Tro om igjen!

Produsentene bak Bad Moms og Book Club er tilbake med mer feelgood. Filmen er en komedie om en gjeng med damer som danner en cheerleader-gruppe på pensjonatet sitt.

La oss gå inn i fremtiden og håpe at vi blir like kule foreldre som denne gjengen:

Amazing Grace

Norgespremiere: 16. august
Sjanger: Dokumentar/musikkfilm

Dronningen av soul, Aretha Franklin (R.I.P.), har fått sin egen film. Det planlagte prosjektet som aldri ble ferdigstilt på 70-tallet er nå gjort til et unikt materiale. Opptakene er gjort i New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles.

NB: Husk lommetørkle!

Good Boys

Norgespremiere: 12. august
Sjanger: Komedie

Likte du Jonis Josefs Kongen av Gulseth? Da kommer du trolig til å elske denne.

Filmen er som serien i filmversjon med en god dose av Superbad – minus hovedpersonens fortellerstemme 🙁

Konsekvensen av elendige avgjørelser for å fikse opp i en situasjon, ender opp med partydop, sexleketøy og hevnlystne tenåringsenter – tre ting som ikke hører sammen med 12 år gamle gutter. Men det skjer i denne filmen. Alt dette, kun for å få sitt første kyss.

Forhåpentligvis en hysterisk morsom komedie – fra skaperne av Superbad, Bad Neighbors og Sausage Party.

Regien er ved Gene Stupnitsky, som også skrev 15 av episodene til den amerikanske versjonen av The Office.

Once Upon a Time… In Hollywood

Norgespremiere: 16. august (tre uker etter USA, buuuh)
Sjanger: Drama

Leonardo DiCaprio og Brad Pitt sammen for første gang. Trenger vi å si mer?

Denne hyllesten til Hollywood inneholder en bunsj av kjente skuespillere og er den niende filmen fra Quentin Tarantino. Året er 1969 og vi befinner oss i La La Land, som nå er en by i endring. Mens Charles Manson og hans følgere herjer…

Serieskuespiller Rick Dalton (Leo) og hans stuntmann Cliff Booth (Brad) prøver å gjenoppnå berømmelse og suksess i filmindustrien i løpet av de siste årene av Hollywoods gullalder. Se opp for suverene Margot Robbie.

Se traileren her:

Kvinnen som glemte sin fortid (originaltittel: Fuga)

Norgespremiere: 23. august
Sjanger: Drama

Alicja mister hukommelsen og vet ikke lenger hvem hun er. Hun stiller opp i et TV-program, med forhåpninger om at familie eller venner skal kjenne henne igjen. En mann tar kontakt og påstår at han er faren hennes. Etter hvert møter hun også sine foreldre, ektemann og sønn. Lang tid etter kjenner fortsatt ikke Alicja igjen noen av dem.

Traileren til den polske filmen sier oss ikke så mye, men den gjør oss i det minste relativt mindfucked.

Se smakesnutten:

Se også:

Nye Child’s Play er her! 730.no traff den norske regissøren

Er skrekkelig svensk Midsommar noe for deg? 730.no anmelder

Nyeste saker fra 730.no

Les mer