Hopp til hovedinnhold
KATE 4 LIFE: FEM AV J. BAYOUS FAVORITTER (HARVEST/EMI, SO REAL)

Topp 5 kjærlighetslåter ifølge elskeren J. Bayou

KATE 4 LIFE: FEM AV J. BAYOUS FAVORITTER (HARVEST/EMI, SO REAL)


DJ-veteranen Olle Abstract sa det best via Facebook.


– På begynnelsen av dette århundret var Jørgen bedre kjent som Name. En slags joker med en utrolig stemme og mange rare påfunn. Nå gjenoppstår han musikalsk som J. Bayou. Denne låta er noe av det såreste og vakreste jeg har hørt på lenge. Gåsehud de luxe. Jeg gleder meg til å høre mer av hans sjel.

Låten er «For You», som J. Bayou snakker om nedenfor. Men i samme slengen røper han også noen av sine favoritter innen det evigvarende teamet kjærlighet.Singelen er produsert av Ole Torjus, Steinar Skaaheim and Filip Kollsete, mens
Zeshan Idris har laget videoen med danseren Amie Mbye.Stevie Wonder «I Believe (When I Fall In Love It Will Be Forever)» (1972)– En av de fineste og mektigste kjærlighetssangene noensinne laget. Jeg ser for meg min fremtidige kone og barn når jeg hører denne sangen. Stevie rører mitt hjerte.

Kate Bush «This Woman’s Work» (1989)

 
– Dette er muligens den eneste kjærlighetssangen som får meg til å gråte. Kate Bush er alt. Aretha Franklin «I Say a Little Prayer»
(1968)– En hjerteskjærende vakker kjærlighetssang som bare dronningen av soul kan synge den. Sidenotat: Jeg kviet meg mot å lage en topp 5-liste, da det betydde at klassikere av artister som Al Green, Marvin Gaye, The Temptations, Etta James, Otis Redding, Nina Simone, Donny Hathaway, Roberta Flack og Sade ikke kom med på lista. Men nå kan i alle fall de som ønsker, søke de opp selv. 🙂

Prince «I Would Die 4 U» (1984)


– Dette er en maktdemonstrasjon av en kjærlighetssang. Tekst, melodi og produksjon er ute av denne verden. Noe selvfølgelig Prince også var. Tittelen og teksten på refrenget til min nye singel For You er også min lille hyllest til han.

Todd Rundgren «I Saw The Light» (1972)


– Dette er kanskje den kjærlighetssangen i verden som gir den varmeste følelsen inni meg. Jeg føler meg trygg på at det fortsatt finnes ren kjærlighet når jeg hører denne sangen.

– Fem klassiske moderne soul kjærlighetssanger jeg virkelig ville inkludere på lista var Prince «The Most Beautiful Girl In The World», Erykah Badu «Next Lifetime», D’Angelo «Untitled (How Does It Feel)», Bilal «Soul Sista» og Maxwell «Pretty Wings». Dette er sanger som er klassikere i sin egen rett, og jeg blir ikke overrasket om minst to av de er på min topp 5 liste om ti år. Kjærlighetssanger blir som regel bedre med tid. Så ja, vennligst søk opp disse sangene om dere ikke har hørt de.

J. Bayou – For You» (2016)

– Det var vanskelig for meg å gjøre ferdig denne sangen og spille inn videoen, da den representerer den tøffeste perioden i mitt liv. Men jeg er glad jeg ga den ut. Sangen tar opp betingelsesløs kjærlighet, tap, depresjon og håp. Forhåpentligvis kan den kanskje hjelpe noen der ute. Den har definitivt hjulpet meg med å gå videre med livet mitt.
 
♥ 
 

Les mer