Hopp til hovedinnhold
(SONISPHERE)

Topp 4 grunner til å komme før Metallica starter

(SONISPHERE)


Når Metallica kanskje spiller for 40.000 mennesker på Valle Hovin i Oslo på søndag, så deler de først scenen med flere andre. Men du må komme tidlig. Dørene åpner klokken 16, og konsertene starter kort tid etter.


Her minner Asbjørn Slettemark om hvorfor du bør få med deg vennene til James Hetfield, Lars Ulrich
Kirk Hammett og Robert Trujillo.

Gojira

(ROADRUNNER)


– De er franske og sympatiske, og spiller så imponerende fet og presis metal at du hører knasende kjever som faller i gulvet hos publikum. Du kan velge å måpe eller headbange som et helikopter, du er uansett en tulling om du ikke stikker tidlig til Valle Hovin for å få med deg dette riffet (sorry at det er litt froskeprat før låten slår inn):

Ghost

(SONET)


– Tenk deg Fleetwood Mac marinert i blod, tidlig Judas Priest på en svensk, satanisk midtsommernattsmesse, tenk om Kiss var katolske og ikke jøder. Da får du Ghost, det morsomste og kuleste bandet rockeverden har å by på om dagen.


Bonus: Sjekk hvordan det går når rappere ser Ghost-video:

Mastodon

(WARNER)


– Atlantas hardeste sønner, et av 2000-tallets viktigste og feteste metalband. Monsterstore classic rock-riff møter seig sludge, progmetal og de mest psykedeliske tekster.


Bonus: Barn intervjuer Mastondon:

Slayer

(SONY)


– Ved siden av Black Sabbath og Iron Maiden, kanskje det viktigste bandet for moderne metal. Hardcore-inspirert, opptatt av krig og Satan, med en verktøyskasse full av sertifiserte metalhits.


Bonus med Slayer-cover via banjo:


… og så må vi ta med hovedpersonene.

Metallica

(UNIVERSAL)


– «Legender» er ikke et ord som dekker Metallica. Siden starten med
Kill’ Em All for 30 år siden har de vokst til å bli et av tidenes største band noensinne. Og de er fremdeles et av klodens kuleste liveband på sine beste dager, det beviste de på Roskilde i fjor. Sees på søndag!


Asbjørn Slettemark er blant annet programleder på Pyro på P3
og driver krim/serie-bloggen OP-5.


PS: Se James Hetfield fra Metallica filme Kvelertak her.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer