Hopp til hovedinnhold
MATBLOGGER, KURSSHOLDER OG VEGGIS-VETERAN (CHRISTIAN IHLE) 

Topp 20 kjøttfrie kjendiser

MATBLOGGER, KURSSHOLDER OG VEGGIS-VETERAN (CHRISTIAN IHLE) 

Thomas Hvål Olsen (33) står bak bloggen Veganmannen.no og har vært kjøttfri i 20 år. I anledning Verdens Vegandag 1. november lister han derfor opp sine topp 20 kjøttfrie kjendiser for 730. 
– Det er flere grunner til at folk velger et kjøttfritt kosthold. Det kan være av hensyn til egen helse, til miljøet eller for dyrenes skyld. Om man ønsker å kutte helt ut eller ikke, så kan det i alle fall være lurt for de fleste å spise mer plantebasert mat og mindre kjøtt, sier han.
Thomas ble vegetarianer da han var 12 år, og veganer for 7 år siden. Han holder faste kokkekurs for de som vil introdusere mer grønt i kosten sin, i tillegg til å arrangere en helt vegansk julefestival 12. desember. Vil du være med på kurs, så sjekk ut kursdatoer her, og les mer om festivalen på julefestival.no.

Her er Thomas alias Veganmannens topp 20 21 kjøttfrie kjendiser:
Alicia Silverstone
 


ALICIA I CLUELESS <3 (PARAMOUNT) 

Skuespiller og Clueless-stjerne Alicia Silverstone (39) ble veggis allerede i 1998 da hun var 21 år gammel, og har siden da promotert en vegansk livsstil gjennom bloggen The Kind Life. Alicia har også gitt ut den populære kokeboken The Kind Diet
Pamela Anderson

(PETA) 
 
Baywatch-babe Pamela var en av de første personene jeg hørte om som var veggis. Hun har i mange år vært en ivrig forkjemper for dyrs rettigheter og en vegansk livsstil.

Mike Tyson
 


(IRON MIKE TYSON PROMOTION)

At en tidligere profesjonell bokser kutter kjøttet synes jeg er veldig kult. 49-åringen ble veganer i 2010 av hensyn til egen helse, og har siden da gått ned over 45 kg.
Portia De Rossi
 

(OH MY MAGAZINE) 

Skuespiller Portia er kjent fra både Ally McBeal, Scandal og Arrested Development, i tillegg til å være gift med en annen kjent veganer – nemlig Ellen DeGeneres. Begge to har vært veganere siden 2008.
 
Joaquin Phoenix


(DETAILS MAGAZINE) 

 
Den anerkjente og prisbelønnede skuespilleren sluttet å spise kjøtt allerede som 3-åring. Han har gjort flere kampanjer for den amerikanske dyrevernsorganisasjonen PETA gjennom årene og er svært engasjert for dyrs rettigheter. Joaquin har også fortellerstemmen til dokumentaren Earthlings.
  
Miley Cyrus


(INSTAGRAM) 

Miley er en av de nyeste kjøttfrie kjendisene, men også en av de mest omtalte det siste året. Hun har flere ganger promotert veganmat på sin Instagram-konto, og vant i år konkurransen «PETAs mest sexy vegetarianer».

Paul McCartney


PAUL OG LINDA SPISER VEGGISBURGER I 1991 (PRIVAT) 

Den verdenskjente stjernen Paul ble vegetarianer for flere år siden sammen med sin nå avdøde kone Linda McCartney. Datteren Stella som er motedesigner er også kjøttfri, og selger designervesker fri for skinn og pels.

Linda McCartney Foods er nå et berømt selskap som selger vegetarisk og vegansk ferdigmat. 

 
Sophie Elise Isachsen

<3 (SOPHIEELISE.BLOGG.NO) 

Vi må ikke glemme de norske kjendisene! Sophie Elise har flere ganger blogget om sitt engasjement for dyr og et kjøttfritt kosthold. Hun ble veggis i 2012 etter å ha sett delfin-dokumentaren The Cove, og har arbeidet frivillig for norske NOAH – for dyrs rettigheter. Sophie spiser nå fisk fra tid til annen, og er derfor pescetarianer.  

Usher


(MEN’S HEALTH) 

 
Sanger Usher kuttet kjøttet for noen år tilbake etter at hans far døde av hjerteinfarkt. Han har visstnok prøvd å få sin gode kompis Justin Bieber over på veggistoget, uten noe større hell.

Ellen DeGeneres

<3 (THE ELLEN SHOW/CBS) 

Talkshow-vert Ellen har vært veganer siden 2008 og har flere ganger promotert plantebasert kost på sitt talkshow.
Ariana Grande


ARI GJESTER EN FARM SANCTUARY, AKA  EN GÅRD FOR DYR SOM ER REDDET FRA SLAKT (INSTAGRAM) 

Den 21 år gamle sangeren annonserte via sin Twitter-konto for to år siden at hun er veganer. I 2014 fortalte hun til The Mirror at hun er opptatt av et sunt kosthold, men også at hun er mer glad i dyr enn i mennesker. 

Carl Lewis


(THE GUARDIAN) 

Den verdensberømte idrettsutøveren og gullmedaljevinner Carl Lewis krediterer sitt kjøttfrie kosthold for sitt beste løp som han hadde i 1991. Det året satte han i tillegg en verdensrekord.

Carrie Underwood

(ALLURE) 

Countrysanger og American Idol-vinner Carrie ble veggis da hun var 13 år etter at hun så slakting av dyr på gården hun vokste opp på. 

Woody Harrelson

WOODY AKA HAYMITCH I HUNGER GAMES (UNIVERSAL PICTURES) 

Skuespilleren som er kjent fra utallige filmer og serier, blant annet The Hunger Games, Natural Born Killers Cheers og True Detective, har vært kjøttfri i over 25 år. Woody er svært opptatt av miljøet og bor på en økologisk gård i Maui med familien sin hvor de dyrker sine egne grønnsaker.
 
Ellie Goulding


ELLIE MED VEGGIEBURGER (JAMIE OLIVER) 

Sangeren ble vegetarianer i 2013, og har det siste året også kuttet ut egg og melk. Ellie sier hun i flere år var misfornøyd med sin egen kropp, men etter at hun ble mer fokusert på hva hun spiste og begynte å trene er hun nå endelig fornøyd med seg selv.
Natalie Portman

(DIOR)

Den Oscar-vinnende skuespilleren Natalie Portman (Black Swan, Star Wars) ble vegetarianer etter at hun leste boken Eating Animals av Jonathan Safran Foer.

Jared Leto


(FLAUNT) 

Skuespiller og 30 Seconds to Mars-vokalist Jared Leto har vært vegetarianer i flere år og har stilt opp i flere kampanjer for å promotere livsstilen. 
Lea Michele


(V MAGAZINE) 

Den 29 år gamle skuespilleren Lea Michele er veggis både privat og som Rachel Berry i serien Glee.
Ricky Martin


(LIVE NATION) 

Den latin-amerikanske kjekkasen annonserte i 2013 at han hadde blitt veggis via Twitter. 
 
Triana Iglesias(INSTAGRAM)

Sist men ikke minst! Triana er en annen norsk kjendis som flere ganger har promotert veganisme og kjøttfri mat via sin Snapchat-konto, og til sine nesten 100 000 Instagram-følgere. 
Oppdatert!

 «Noen» ble lei seg på Insta fordi de ikke fikk være med… 

Så her er vårt æresmedlem på lista: 

Les mer