Hopp til hovedinnhold
Topp 20 rappere i 20-årene: Baby Keem er nummer 9 på listen (Dave Free/pgLang)
Topp 20 rappere i 20-årene: Baby Keem er nummer 9 på listen (Dave Free/pgLang)

Topp 20 beste rappere i 20-årene anno 2021

Topp 20 rappere under 30 og over 20.

Complex kårer de 20 beste rapstjernene i 20-årene.

Listen bør heller bli kalt topp 20 mest poppin’ rappere i 20-årene?

Den har i alle fall kun med artister som har hatt et kommersielt gjennombrudd.

Uansett er det artig med lister og kåringer, og dette er uten tvil flere av rapperne med størst nedslag og relevans i sjangeren akkurat nå.

Selv om du garantert savner noen personlige favoritter født mellom 1991 og 2001.

Og ja, Europa blir dessverre fullstendig ignorert.

(Utenom 21 Savage, hehehe. Australske The Kid LAROI inkluderes ikke. Fordi han har blitt en popstjerne som synger?)

Se listen nedenfor.

20. 42 Dugg

Født: 1995

Detroit-gutten er signert til både labelen til Lil Baby og til labelen til Yo Gotti. I år slapp han sin fjerde mixtape Free Dem Boyz som ble topp 10 albumlisten på Billboard 200.

 

19. Playboi Carti

Født: 1996

Atlanta-rapperen er elsket – og hatet – for sin uortodokse stil. I 2020 kom Cartis mye utsatte andre album Whole Lotta Red, mens oppfølgeren Narcissist skulle egentlig ut i september 2021. I år fikk han og Trippie Redd en hit med «Miss The Rage», som tok 11. plass på Billboard Hot 100. (22-åringen Trippie kom ikke med i topp 20.)

 

18. Megan Thee Stallion

Født: 1995

Lav plassering til å være Real Hot Girl Shit! Det er lenge siden rapperne fra Houston, Texas herjet globalt, men Megan alias Tina Snow har på kort tid blitt en av byens mest kjente – med Travis Scott er på toppen. I 2020 tok hun førsteplassen med «Savage» og laget #HotGirlSummer med Texas-dronningen Beyoncé. (Megs management er Roc Nation; sjappa til JAY-Z.) Den ferske gateplaten Something for Thee Hotties suste inn på 5. plass på Billboard 200.

 

17. G Herbo

Født: 1995

Etter snart en dekade i spillet (hehe) fikk Chicago-rapperen G Herbo sin første topp 10 på Billboard 200 med PTSD i fjor. Tobarnsfaren fulgte opp med albumet 25 i sommer – som gikk inn i topp 5. Med bidrag fra The Kid LAROI, Gunna, Polo G og Lil Tjay. En av sine største hits fikk han i høst med remixen til «Who Want Smoke?» med Nardo Wick (og Lil Durk og 21 Savage) – akkompagnert av en kontroversiell TikTok-challenge.

 

16. Pooh Shiesty

Født: 1999

Memphis-gutten er signert til labelen til Gucci Mane (og minner om en ung Gucci Mane), og tok 3. plass på Billboard 200 med albumet «mixtapen» Shiesty Season. Mye takket være «Back in Blood» feat. Lil Durk, som ble en av årets hardeste mainstream-hits. (13. plass på Billboard Hot 100.) Pooh Shiesty har sittet inne siden juli, og risikerer teoretisk sett livstid i fengsel etter anklager om medvirking i to skyteepisoder. Tragedie har forfulgt Pooh: Faren hans, Memphis-rapperen Mob Boss, ble drept i 2011.

 

15. EST Gee

Født: 1994

Rett ut av Kentucky. Artisten til Yo Gotti har gitt ut fem mixtapes, men slo ikke gjennom før han fikk med seg Lil Baby på «Real as It Gets» som ble en topp 40-hit (i USA, ikke i Norge) og sendte mixtapen (i anførselstegn) Bigger Than Life or Death inn i topp 10 på albumlisten. Livet hans har også vært vrient. I 2019 ble han skutt fem ganger etter en musikkvideoinnspilling. Moren hans døde av kreft i 2020, en uke før broren hans ble skutt og drept.

 

14. Gunna

https://youtu.be/IUgMyenK3l8

Født: 1993

Nå kommer det tre sangrappere på rad. Atlanta-stjernen Gunna alias Sergio Giavanni Kitchens 💅🏽 – som snuser på 30 år – slipper snart sitt tredje soloalbum Drip Season 4. Han har allerede en ufattelig lang katalog med store låter som han gjester. I fjor fikk Gunna en global hit med «Lemonade» med Internet Money, Don Toliver og Nav, som tok 1. plass i USA og England og 2. plass i Norges land. Akkurat nå gjør han det bra med bangeren «Too Easy» feat. Future.

 

13. Don Toliver

Født: 1994

Travis Scott var lur som signerte sangeren/rapperen Don Toliver til Cactus Jack. Houston-guttens nye album Life of a Don tok 2. plass i USA og 9. plass i Norge. Her er videoen til allerede nevnte, uimotståelige «Lemonade» via stjerneregissøren Cole Bennett.

Se også: Malu Trevejo forlater labelen til Travis Scott etter to uker: – Vi gråt i to timer

 

12. Roddy Ricch

Født: 1998

Det har gått litt treigt etter 2019/2020-braksuksessen med «The Box» og debutalbumet Please Excuse Me for Being Antisocial. Men Compton-sangeren/rapperen er kun 23 – og fikk barn i fjor sommer. Oppfølgerplaten Live Life Fa$t er utsatt fra september til desember. Men Atlantic slipper det neppe før Roddy får en ny slager…

 

11. Cardi B

Født: 1992

Den eneste New York-rapperen på listen. Utropstegn. Belcalis Marlenis Almánzar alias Cardi fyller 30 til neste år. Da slipper hun også sitt mye utsatte andre album. Listen over rekorder som tobarnsmoren har satt i løpet av fire år er lang. Hun er blant annet den første kvinnelige rapperen med diamantsingel («Bodak Yellow»). En rekord hun toppet i dag ved å få «Girls Like You» sertifisert som diamant – altså nivået over gull og platina. Bronx-stjernen har også suksess som skuespiller og har allerede rukket å gjøre fire filmer. (Fast & Furious 10 og komedien Assisted Living kommer i 2022. Det pleide å være flere rappere med suksess som skuespillere enn i dag? Digg for ekte skuespillere. Vi trenger kanskje ikke at skuespillere prøver seg som rappere.)

 

10. Vince Staples

Født: 1993

Long Beach-rapperen slapp i år sitt selvtitulerte, 22 minutter korte, Kenny Beats-produserte fjerde album. Det ble ikke en stor kommersiell suksess, men hylles av anmelderne. Vince er signert til Blacksmith; labelen til veteranen Talib Kweli.

 

9. Baby Keem

Født: 2000

Yngstemann på listen ble nettopp Grammy-nominert til årets nykommer. I 2019 slapp rapperen, låtskriveren og produsenten fra Carson i California sin andre mixtape DIE FOR MY BITCH, som han stort sett har produsert selv. (Den har snart 400 millioner streams hos Spotify.) Debutalbumet The Melodic Blue kom i høst, med to låter med fetteren Kendrick Lamar, som har signert ham til sin nye label pgLang. Kung Fu-Kenny forlater forresten Top Dawg Entertainment etter sitt neste album.

 

8. Polo G

Født: 1999

Chicago-rapperen har gått fra drill til melodiøs rap – noe som har gjort ham til en av de største unge rapstjernene i dag. Det tredje albumet Hall of Fame tok 1. plass i USA og 3. plass i Norge. Polo kan dog fortsatt spytte: Her rapper han over DMX’ «Ruff Ryders Anthem». Se videoen til «GANG GANG» med comeback-kongen Lil Wayne ovenfor. Han er nesten dobbelt så gammel som Polo G.

 

7. Doja Cat

Født: 1995

Doja Cat startet som SoundCloud-rapper og etter 10 år ble hun en av de største nye popstjernene. (Åtte Grammy-nominasjoner!) Raus plassering, men katten kan fortsatt rappe. (Men hva med kvinnelige nye rappere som Flo Milli og Lakeyah?)

OPPDATERT: Doja Cat tar det tilbake til rap på sitt neste album

 

6. YoungBoy Never Broke Again

Født: 1999

YB better… Baton Rouge-gutten har den mest trofaste fanbasen på lenge. Den 22 år gamle fengselsfuglen, som snart får sitt åttende barn (via syv kvinner), slapp sitt tredje album Sincerely, Kentrell i september. Mens han satt. De eneste artistene til å toppe Billboard 200 samtidig som de er fengslet er YoungBoy, Lil Wayne og 2Pac.

 

5. Jack Harlow

Født: 1998

Stjerneskuddet fra Louisville har blitt en sertifisert rapstjerne. Først slo han gjennom med «WHATS POPPIN», fulgt av det solide debutalbumet Thats What They All Say. I år fikk han sin første nummer 1 via Lil Nas X og deres globale slager «Industry Baby», produsert av Kanye West og Take a Daytrip.

Se også: Disse rapperne pryder XXL Freshman Class-coveret

 

4. Lil Uzi Vert

Født: 1995

Philadelphia-rapperen har også en hardcore fanbase. Over hele verdenen. Hans seneste andre album Eternal Take ble møtt med stort sett strålende anmeldelser og tok 1. plassen i flere land og 2. plassen i Norge. Nyutgivelsen Lil Uzi Vert vs. the World 2 fikk samme norske plassering. Den 200 millioner kroners rosa diamanten hans i pannen stjal nylig mye av showet, men han slapp også musikk. Blant annet «Drankin N Smokin» med Future.

 

3. 21 Savage

Født: 1998

Den eneste britiske rapperen på listen er 21 Savage 🙂 London-gutten, som ble igjen ulovlig i Atlanta som ung (uten visum), har ikke sluppet et soloalbum på snart fire år, men i 2020 tok han 1. plass i USA og 3. plass i Norge med Savage Mode II med Metro Boomin. Albumet skulle egentlig ha med «Knife Talk» feat. Drake og Project Pat, men låten gikk til Drizzy og hans Certified Lover Boy. Den blytunge singelen suste opp i topp 5 på Billboard Hot 100.

 

2. Lil Durk

Født: 1992

Enda en Drake-co-signert rapstjerne. Chicago-gutten, som fyller 30 i 2022, har hatt et imponerende løp de siste to årene. Med blant annet «3 Headed Goat» med Polo G and Lil Baby, «Back in Blood» med Pooh Shiesty og selvfølgelig «Laugh Now Cry Later» med Drake. Seksbarnsfarens sjette album The Voice tok 2. plass på Billboard 200. I år gikk albumet hans med Lil Baby – The Voice of the Heroes – inn på 1. plass i USA og 8. plass i Norge. (Men bare 47. plass i Sverige, vad händer?)

 

1. Lil Baby

Født: 1996

Atlanta-rapperen har i tre år på rad vært den beste fra den nye generasjonen, og omtrent alt han rører fortsetter å bli flammer. «Lil Baby er min favorittrapper, men han vil ikke gjøre låt med meg», sutret Kanye West. Men det ordnet seg. Utenom «Hurricane» med Ye og The Weeknd, slapp Baby en haug av andre collabos. Blant annet det allerede nevnte Durk-albumet, «Wants and Needs» med Drake og «Pride Is the Devil» med J. Cole. Han stjal også showet på «Every Chance I Get»; den beste singelen fra DJ Khaled-albumet. Overfor er den lyriske geitebukkens Grammy-opptreden fra i år, hvor han tar sitt Black Lives Matter-anthem «The Bigger Picture».

Se opp for Key Glock: Her hyller han fetteren sin Young Dolph


Det er mye jobb, men kanskje vi bør ta en ny runde med denne:

730.no spør 100 norske rappere hvem som er Norges beste rapper

Les mer