Hopp til hovedinnhold

Topp 13 nye låter som kom i dag

Fredager flommer over av kliss ny musikk.

I denne spalten velger vi ut noen av de norske singlene som kom i dag – innen flere sjangere.

Vær så god.

Kygo feat. Valerie Broussard «Think About You»

Rett etter Valentinsdagen kliner Kygolini til med en dansbar kjærlighetsviske. Bergenseren teamer opp med Philadelphia-jenta Valerie, som synger at hun ikke tenker ofte på en viss person; «only all the time». Smelt! Kyrre har produsert låten med sin Palm Tree Crew-partner Petey Martin
Yomi «Fargeblind»


Tenk hvor mye enklere det ville vært hvis folk var fargeblinde når det kom til andre folk. Den 17 år gamle Stovner-gutten Yomi Baisa vet. Låten er produsert av flinkis Vinter. (Som også har gjort blant annet «Bagasje» med Unge Ferrari og Ylva.)
Jonas Benyoub «Snakker om»

Produktiv type han her! Og fetere enn de fleste. Samtidig som han stunter i snøen på Ellingsrud og hyller lynrask cowboy, slipper Jonas en ny solobanger du bør snakke om – med krispy produksjon fra PVCIFY.


Louam «Wreckless Love»

Det bugner jaggu ikke av norske R&B-slipp, men den unge ringreven Louam alias Lwam Feshatzion fra Ellingsrud i Oslo debuterer med soloalbum innen sjangeren. Inspirert av 90-tallet. (Hun var tidligere kjent som en fjerdedel – og så halvparten – av Shackles.)
Tittelsporet kommer også passende nok dagen etter V-dagen. Musikken er laget av Lowgan.
iris «hanging around you/crackers»

Vi trodde først at singer-songwriteren hang rundt en gjeng med crackers, men nei. Hun spiser kjeks i sengen. Mens hun smaker på bitter begjær. Svevende, snasent særpreg, produsert av iris sammen med Askjell og Vetle Junker fra Softcore untd.


Rat City feat. Isak Heim «Kind Of Love»

Fra esel til rotte <3. Drammens funky pophelter fra donkeyboy – Cato Sundberg, broren Kent Sundberg og Lasse Michelsen – er Rat City, som her teamer opp med Isak Heim. Sistnevnte var rå allerede som 15-åring i Idol.  


Das Boy «Taller Than the Average Man»

Kvartetten er tilbake etter å ha fått ekstremt mye skryt for fjorårets by:Larm-konserter. Den nye singelen til Ellie Linden & co lyder annerledes enn det meste fra Norge akkurat nå. Kos deg med disco-ete synth-pop signert Oslo Øst. 


Linda Vidala med OnklP «Stjernestøv»

Ca. ingen norske rappere lager låter som bikker 10 mill på Spoti. Men Linda Vidala gjorde det med sin sertifisert sure-shot «Bængshot». Nå teamer hun opp med Def Jam-kollega OnklP, som heller ikke er fremmed for hits. Den nye singelen, fra EP-en Halvt norsk, har 29-åringen fra Bærum/Eidsvoll/Oslo produsert sammen med Illeig alias Eigil Berntsen. (Veteran af: Han laget blant annet debutalbumet til Equicez.)


Young Cisto «SPEEDINg & RACINg»

Grorud-gutten Christopher Sam alias Young Cisto er ikke bare tilbake med ny singel, men disker også opp med levende bilder til låten. Kjør forsiktig, bro!Insomniac Bears «Passing Trains»

De søvnløse bjørnene har blant annet medlemmer fra Team Me og Rumble in Rhodos, men har sin egen sound. Her er de i ekstra leken, lekker og allsangvennlig form, med kyndig produksjonen fra Lars Horntveth fra Jaga Jazzist og The National Bank.


Adrian Sellevoll «La meg leve»

Når du er modell, realitystjerne fra Ex on the Beach, artist og – som ikke det var nok – bergenser, så kan det bli for meget for mange. Men Adrian vil bare at du skal la ham leve mens han lever livet. Låten har Adrian laget med nesten like digge Hef Augusto, mens DJ Chimeric alias Marius Berthelsen har produsert.  

Jaa9 «Swish»

La oss ta en lang 180 over til denne levende Lillehammer-legenden. Hans voksne kollega JAY-Z bommet ved å erklære Auto-Tune for død, og Jaa9 flørter her med justert syngerefreng. Men å holde det ekte er også å tørre å gjøre noe nytt, og som veteranen selv sier om slippet: «En fot i Dirty Oppland, en fot i 2019». Singelen har han produsert selv.


Jadudah «Never Look Back»

Jadudah fra Tromsø/Oslo er tilbake med en kraftfull poprock-banger om å ta vare på seg selv <3 På singelen viser vokalist Helle Larsen igjen stor stemmeprakt. «Never Look Back» har de produsert selv. Løp og ikke se deg tilbake: 

Se også: Astrid S TV-debuterer i USA 🚀 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer