Hopp til hovedinnhold
HEISANN ASTRID $ (JANNE RUGLAND/ISLAND/UNIVERSAL)

Topp 13 nye norske sanger som kom i dag

Fredager flommer over av kliss ny musikk. I denne spalten velger vi ut noen av de norske singlene som kom i dag – innen flere sjangere.

Astrid S «Someone New»

– I can’t stop myself from thinking ’bout you, but you’re thinking ’bout someone new… Denne uken avsluttet Astrid sin turné med britiske Years and Years, noe hun kombinerer med nytt slipp. Sangen har hun skrevet sammen med Charlie XCX (og tre andre), mens produsentene er trolig ganske tørste Jack & Coke. Rennebu-talentet beskriver sangen som «litt barnslig og desperat» med «et refreng man kan synge i bilen». Husk sikkerhetsbelte!

JNS med Mhina «Bounce»
Thomas har vind i sine stolte Polo-seil. Den høyt over snitt produktive artisten/produsenten fra Hamar skinner her som en sertifisert sangfugl – med svensk gjest.

Lekende Lett «Gale»

Bergen-duoen med Synne Sofi Bårdsdatter Bøneog Kristian Stockhaus har sluppet en håndfull med lekre Vibbefanger-singler – og årets første er også en godbit. Med Stockhaus på beaten er det vanskelig å finne ro.

Highasakite «Uranium Heart»

Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu alias duoen Highasakite er ute med albumet Uranium Heart, med tittelsporet som sin nye singel. Egenprodusert med kassegitar, country-vibe, litt fysikk og store muligheter for allsang.

Peder Elias «Good For You»
Tidligere i vinter slapp trønder-hunken musikkvideo som hadde 730-premiere. Nå serverer den 21 år gamle lillebroren til Simen fra Seeb en ny godbit. Peder Elias Eriksrud Kjørholt er en tidløs og stilsikker type som er bra for deg.

ZadeKing & Temur «Bumba»

Januar var mørk, kald og hella lang. Nå varmer heldigvis disse to opp med en forsmak på sommeren, med musikk via de sprudlende sydenfavorittene Neon Gorilla alias Anders Nilsen og André Jensen («Sommerkroppen»).

Kristian Kristensen «Du ga mæ viljestyrke»

✔︎ Nordnorsk ✔︎ Følsom ✔︎ Falsett

Kristian treffer spikeren – midt – på hodet, med hjelp fra produsent Eivind Helgerød.  

Snow Boyz «Himmelen og mere»
Få norske artister har like mye energi som Baby Marley og Sk!p. Men her popper de en øm, akustisk chill-pill. Det er dog lite å si på brødrenes lidenskap.

Dårlig Vane & A-Laget «Ikkje invitert»

NMG/G-Huset for alltid! 1/3 av EP-en Mellommåltid har ubudne gjester som rød tråd. (S/o Tungtvann.) Hazy, Amadou og Kikkan teamer opp med veteranene Girson og Vågard fra A-Laget, mens Senario Beats er komponist. Loddefjord holder koken.

ISÀK «Ealán»

Den samiske musikkverdenens største godsnuter følger opp fjorårets «In Comparison» – og det har blitt en catchy affære. Som vanlig i musikalsk regi av trioens produsent Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats).

Dutty Dior «BELLE AMIE»
Åpne deg opp for Dutty og smak på sausen hans. I høst allierte Eidsvoll-gutten seg med Unge Ferrari og ProllyNah, men her er han dolo. Produsert av Mogilla.

Jonas Benyoub «Lucky Luke»

Hva vet du om å trekke pistolen raskere enn sin egen skygge? Ja, cowboy-figuren Lucky Luke er legendarisk, så en sang oppkalt etter ham er på sin plass. Jonas, som rett før jul slapp musikkvideo med Yosef fra Madcon, har laget låten med Kastel.

Lemaitre «Fast Lovers»

La oss avslutte storartet med Røa/Silver Lake-superduoen. Denne gangen tar de det med ro, selv om de synger om folk som elsker kjapt. Ketil og Ulrik har produsert selv og skrevet den lekre sangen med Didrik Thulin og Bearson.

18-åring med breial debut, tre rapveteraner sammen, hitvarsel fra tvillinger, Bergen-bonanza: Topp 9 nye norske sanger som kom i forrige uke

Les mer