Hopp til hovedinnhold
LAUREN switcher fra norsk til engelsk og spansk (Instagram)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Fredager flommer over av kliss ny musikk. I denne spalten velger vi ut noen av de norske singlene som kom i dag – innen flere sjangere.

Vær så god.

 

LAUREN «Look At Me Now»

Mira, mira! Nei, ikke frøken Craig. Dette er LAUREN, som i forrige måned debuterte solid. Da på norsk. 18-åringen fra Oslo, som har kubansk familie, switcher her til både engelsk og spansk – og hun har skills! Håper Warner ordner Cardi B og Camila Cabello på remixen.

 

KingSkurkOne med OnklP «Faen ikke broke»

Hvor ble av Pizzle? Selv om Onkl forsvinner altfor kjapt; dette er en banger. Typ lavmælt banger, men breialt á la Skurken; gatefarmasøyten som fortsatt er allergisk mot fattig. Produsert av Dio Mudara alias brødrene Patrick og Glenn Ford Abrahamsen, Anders Rudseter og Thomas Wessmann Holm. Emneknagg ett hundre.

 

Lil Halima «Take Me To Your Planet»

19-åringen er allerede ute med sin andre EP; for the dark days, som byr på denne svisken, funky produsert av Hoskins. Se stilige Lillian Halima – igjen – på Oslos vintereventyr by:Larm.

 

Gundelach «Bolder»

Kai holder koken. Som alltid. U OK? slipper Oslo-flinkisens album My Frail Body i april, og denne singelen lover gøtt. Typ nesten like vakkert som omslaget.

 

Britz med Jonas Benyoub «Alé Alé»

Dette er Oslo-rapperens debut, etter at han i høst gjorde majorlabels brunstige med sin «Taste»-freestyle-snutt hos 730. Han endte opp hos Sony. Singelen har Britz laget med to sertifiserte arbeidsnarkiser; Jonas på gjestemikrofonen og JNS på beaten.

 

August «Fakes & Lies»

Unge Ubeda har skrevet og produsert denne selv i sitt hjemmestudio. Tromsøværingen synger om å ha tro på seg selv. Det er nøkkel.

 

Martin Hazy & Angelo Reira «Lille Thailand»

Full Effekt/NMG/G-Huset skuffer ei. Dårlig Vane-Martin og Tunge Trond på reisefot fra den norske vestkysten til Østen, med Marius Hantho på beaten.

 

Team Me «Blurry Precise»

Rett ut av Elverum. Indiepop-favorittene til P3 er tilbake. Dog som et helt nytt band. Nesten. I 2015 tok Marius Drogsås Hagen over på egenhånd, men beholdt gruppenavnet. Nå har han lagt til fem nye medlemmer. Boom!

 

Oral Bee «Vokste opp på 2Pac»

Anders’ oppvekst på marginaliserte Nesodden var tydeligvis preget av Tupac Shakur. Samt Eazy-E og The Notorious B.I.G., som et par ikke like kjente hip-hop-helter. Apropos tilbakeblikk: Ringreven stiller i Karl Kani på coveret.

 

Morgan Sulele «Andre enn meg»

Mens vi venter på at Morgan kanskje gjør en låt med Nico & Vinz, kan vi kose oss med denne litt sjalu – dog hete – allsangsfesten. Våren kom fort, si! Produsert av den varme GODSNUTEN Jesper Borgen.

 

Knekten Orginal med Jonas V «Selskap»

Jørgen Ramm i mjukere modus enn sist. Samtidig blir det alltid hardt når man har med vidunderlige Jonas V. PS: Aldri glem 2012s feteste norske låt; «Sonar ut, flippar ut».

 

Sonny Alven feat. LOVA «All In My Head»

Denne kan sette seg i hodet i ditt. Den smørblide bergenseren teamer opp med en jente hvis navn vi trodde var en gatete vri på Lover. Men hun heter Lova på ekte. Nærmere bestemt singer-songwriter Lova Alvilde Sönnerbo fra Stockholm. (Festlig fakta: Som 12-åring var svensken med i Junior Eurovision Song Contest.) Sonny har produsert singelen sin selv. Flink!

 

Se definitiv også: Karpe forteller 730 om SAS PLUS/SAS PUSSY

Les mer