Hopp til hovedinnhold
KAMFERDROPS MED FLIPPER NORSKE 1981-KLASSIKER (CAROLINE)

Topp 10 nye norske sanger som kom i dag

Fredager er en hella hektisk musikkdag. Her har vi valgt ut noen av de norske singlene som kom i dag, innen flere sjangere.

OnklP «Bør jeg»

Ukens tøffeste norske låt kommer fra Pål alias Pizzle, med god hjelp fra Pontus Persson på beaten. Rapkongen synger refrenget, men det blir selvfølgelig ikke svett – kun fett. Dessuten får vi her norsk rap som drøfter tryntetattis:

LØV «Superhuman»

Heldigvis er ikke dette enda en ny ikke-norsk artist som bruker ø i artistnavnet sitt som pynt. (Culture vulture.) Dette nye bandet ble til da Marte Eberson og Øystein Skar fra Highasakite teamet opp med The Voice-vinner Martin Halla. Ja, da kan man kalle dem en supergruppe:

Philip Emilio «Gal for meg» 

Jentene er gale etter denne unge ringreven, men noen av dem er for gale for ham. Heldigvis snur Emilio skrulleguriproblemet om til en poppete R&B-sviske, produsert av Lucas Nord. Catchy som klamydia:

Kamferdrops «Svake mennesker»

DJ-stjernen fortsetter gi nytt liv til skandinaviske slagere. Denne gangen er det Jannicke og hennes 1981-smash «Svake mennesker» som får en semistekete 2018-versjon. Låten lå på førsteplass på VG-lista i 16 uker. Utropstegn. Sjekk ut låten og forsøk å ikke være et svakt menneske denne helgen:

Leiving «Sjelelig hypotermi»

Hardcore/punk fra Blodbyen? Ja takk! La de fem kjuaguttene gi deg en ekte rolig leiving i naien:

Ida Jenshus «Love You a Little Less»
Etter bråket fra Bergen ovenfor; ro det ned med Steinkjers fineste. Og hvis du elsker noen litt mer enn de fortjener; fortvil ei… Du er tydeligvis ikke alene. Forresten så bør Arcade Fire covre denne:

Vidar Villa «Plan B»

Mye er gjort når en sang åpner med å rime «Aker Brygge» med «øyenskygge». Få på en dose skamløs Oslo-sommer i det stusselige, kalde tussmørket via Vidar og produsentene Ketil Schei og Jonas Thomassen:

Linnea Dale feat. Jonas Alaska «Wait For The Morning»
Så over til en mer svevende affære. Etter å ha hjulpet Donkeyboy, slapp Telemark-jenta sitt debutalbum i 2012. Tittelsporet fra den nye platen har med Aust-Agders store sønn:

Datarock «The Fool»

Disse lure veteranene fra Bergen har hatt et hektisk år med mye ny musikk, og tre uker etter «Inside Out» er de ute med enda en singel:

TIX «Håper nissen har råd»

Nissen liker snille gutter, og nå har singer-songwriter/produsent Andreas Haukeland vasket munnen sin før jul. (Utenom en slem linje om å straffe jenter.) Noen vil kanskje si at en uke inn i november blir for tidlig for julelåt, men hvis man starter feiringen nå, får vi julekos ekstra lenge. Det blir en grådig høytid for Bærums-gutten, som ønsker seg blant annet et dobbeldekkerhelikopter, samt en statue av seg selv på Rådhusplassen. Stakkars nissefar:

Husk også Stavanger-prinsessen Izabell og hennes nye slipp: 730 serverer videopremiere og ærlig intervju

Les mer