Hopp til hovedinnhold
GODSNUTER MED REISEGODS (AKAM1K3, INSTAGRAM)

Topp 10 nye norske sanger som kom i dag

Fredager flommer over med kliss ny musikk. Her har vi valgt ut noen av de norske singlene som kom i dag, innen flere sjangere.

Unge Ferrari med Ylva «Bagasje»

Enda en! Stig alias Unge Rari er i produktiv toppform; allerede tilbake med en ny sviske. Denne gangen teamer han opp med enda Unge-ere Ylva. Låten som Vågsbygd-tenåringen velsigner er produsert av Loveless-halvdelen Filip Kollsete. Flinkisen bruser ekstra med fjærene på slutten. Kjære Gud, la oss få en musikkvideo hvor Stig og Ylva danser til dette partiet.

Hajk «Keep Telling Myself»

Oslo-kvintetten holder koken, med vokalist, gitarist og produsent Preben Sælid Andersen i spissen. Tekstene er på engelsk, men viben er likevel norsk.

Turab med EHI «Be for meg»
21-åringen har laget musikk siden han ble med onkelen på Sinsen Kulturhus, hvor han ble introdusert til Gatekunst og Karpe Diem som 9-åring. Mens Turab har tatt bachelor i sosialt arbeid, har han også laget mange låter. I dag serverer han sin kliss nye singel om å ha krysskulturell bakgrunn, med Stovner-gutten Stian Ehiabhi Omole Jensen alias EHI som gjest.

Arshad Maimouni med Pegah «Vi sees»

Apropos Gatekunst; det flotte prosjektet er ute med et nytt kapittel. Her en smakebit via Norges sertifiserte R&B-gateprins. Konseptet er som alltid å vise frem nye talenter, og låten har med stjerneskuddet Pegah. Arbeidsnarkomane JNS alias Thomas Jones på beaten – igjen. (Snart er det duket for en intervensjon, bro.)

Liive «Denne julen»

Mens musikkelskere over hele landet feirer julen med to nye julelåter på første- og andreplass i Norge (power to the people <3), får vi enda en dose høytid i november. Her via Live Foyn Friis alias Liive, som blant annet synger «nissen har med ting til deg og ting til meg».

Sondre Lerche & Jherek Bischoff «Surviving Christmas»
Bergenseren har forlatt Brooklyn til fordel for West Hollywood. Men han er fortsatt full av sjel. Dette kan kjapt bli en av årets fineste nye julesanger. Ringreven teamer forøvrig opp med et sertifisert Los Angeles-multitalent. Nyt den tidløse perlen nedenfor.

Leander med Fole «Paralysert»

Nesttun, reis deg! Hjertebankende Joachim Leander Lauritsen er tilbake, her med Fole alias Benjamin Lauritsen. Sammen serverer de svulstig, semistekete soul du kan svinge deg til. G-oooh! helg!

Mia Berg «Hurry»

Norge begynner å bli eksperter på unge kvinnelige singer-songwritere med sårbare uttrykk med særpreg. Denne godbiten er intet unntak, produsert av Henrik Lillehaug.

Nasrii «Har deg»

2018 må være året hvor det har blitt sluppet mest R&B på norsk. Her bidrar Nasrii eller Nasraldin til denne statistikken (som er løst basert på fast magefølelse) – rett ut av Vegårshei. Få på en solid dose vibrato via 26-åringen nedenfor. PS: Han gjester mixtapen som Lars Vaular slapp i fjor.

Jonas Hibiki «Yellow Tulips»

Oppfølgeren til «Glasshouse» gir oss sommerlig varme fra Bergen. Festlig fakta: Jonas Gripsrud Hjelmeland alias Hibiki er produsent og lillebror til den 13 år gamle NMG/G-Huset-rapperen MachoMayne

Joddski «Gutta Boys» (musikkvideo)Joddski smeller til med en kliss ny musikkvideo i dag. Salvador Sanchez-produserte «Gutta Boys» (nydelig tittel) er hentet fra Bodø-rapperens kommende «40-årskrise på plate» Glasshuset, og den animerte musikkvideoen er ført i digital penn av Skrullipop.

Se her via YLTV:

Mer nytt og (internasjonalt) norsk: I går slapp girl in red sin nye singel og video som er råflott: – Jenter er så vakre at det gjør vondt ?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer