Hopp til hovedinnhold
HIGHASAKITE 2019 (STIAN ANDERSEN)

Topp 10 norske sanger som kom i dag

Fredager bugner alltid av kliss ny musikk. Her har vi valgt ut noen av de norske singlene som kom i dag, innen flere sjangere.

Se også: Mystisk nordmann går fra Alan Walker, Julie Bergan og SEUNGRI til The Fugees-legenden Wyclef Jean. Sjekk ut videopremieren her! Oslo-jente debuterer med hyllest til unges lidelser: Mer her

Highasakite «Mexico»

Forrige fredag debuterte Marte Eberson og Øystein Skar fra Highasakite sin nye gruppe. Nå er gjenværende Highasakite ute med ny singel som tar oss til varmere strøk. Svulstig og vakkert skrevet  Ingrid Helene Håvik og produsert av Trond Bersu, som hun startet bandet med. Eddy & Zino «La oss gå»

Dobbel dose godsnute-alarm. Furuset-tvillingene er bare 17, men blir fort voksne – og woke. Den stilige låten er produsert av unge JNS og veteranen Kim Ofstad (Madcon «Beggin’» +++). Tenk hvis Marcus & Martinus blir med på remixen? 
JNS «Relevant» med Larsiveli

Bor han her i studio? Det føles som Thomas «JNS» Jones kommer med ny musikk hele tiden, enten som artist, gjest og/eller produsent. (Jamfør singelen til Eddy & Zino ovenfor.) Hamar-far teamer opp med Hortens hotteste (etter Adelén), som forøvrig også er en produktiv – og ikke minst relevant – type. (Larsiveli, altså.)


Jonas Benyoub «Milli» med YosefJonas tar det tilbake til sitt eget fødeår på «Milli» – som gjestes av den litt eldre, men alltid evigunge Madcon-halvdelen Yosef. – «Milli» handler om jaget etter penger, og livet i Oslo fra da jeg lå på barnerommet og drømte. Jeg så filmer, og alle gutta ville gjøre drømmer og visjoner til livsstil. Det er en New York-vibe på den tingen her. En bouncy låt, sier han selv om slippet. 

Sturla «Alein» med HAVSUN

Orkdal, reis deg! Sturla Fagerli Larsen, som breialt nok kun kaller seg Sturla (s/o Rihanna, Beyoncé og Sigrid) teamer opp med bergenseren HAVSUN. Vokaldrevet feel-good, til tross for naken og alein.
Lido «Vultures»

Gribber er i vinden om dagen. Uken etter at Peder Elias slapp «Vultures», kommer Peder Losnegård med sin «Vultures». Forøvrig signerte Lido nylig med Rick Rubin, som er litt av en bragd. 
Kamelen «Lyca»

«Jeg flytter bagger ut av blokken min / du vet det lukter flammer ut av sokken min.» Bergens barskeste holder gatekoken på tittelsporet fra EP-en som også er ute nå. NMG/G-Huset for alltid.
Amadou «Ruller»

Okay Bergen, dere har roen på bangere. Her er enda mer hard kost fra NMG/G-Huset, nå via Dårlig Vane-medlemmet Amadou Jobarteh og produsent Snack Beats.  
No. 4 «Vi blir hjemme»

Hjemmejul er best. Oslo-bandet, med fløyelsmyk stemme fra Emilie Christensen, ringer julen inn uten at det blir krampeaktig julete. Det er dog lite å si på stemningen.
Kajander «Ingen kjenn mæ som du»

For to år siden vant Lofoten-prinsen 730s musikkonkurranse. Fortjent nok. Nå er han ute med en perle, nærmere bestemt pop med en dråpe EDM. 
Izabell «Ka du vil» med STVG Kartell, Kriminell Kunst, VATR, Kiddo Kæsh, Lings, Icy Arn, Wayra Taqui & Stini

Hva vet du om posse-cut? Iza vet. Blytungt produsert av SoulBap. Albumet Skyt meg er ute nå, også med OnklP som gjest. Get it, girl! ?

Vår favoritt i dag er dog den 15 år gamle debutanten Emma Steinbakken: Hør her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer