Hopp til hovedinnhold

Topp 10 grunner til å ikke besøke Bodø

Nordlands perle er først ut i en ny spalte hos 730 hvor vi via lokalbefolkninger forteller hvorfor man bør unngå en del norske byer. Etterhvert kommer også grunner til hvorfor disse byene bør besøkes, men her er altså topp 10 grunner til hvorfor du bør droppe Bodø.

1. Kundeservice

– Veldig mange som jobber i butikk eller på kafé virker så sure. Som om de er utakknemlige for jobben og livet. Vi trenger flere svensker i Bodø.

2. Vær

– Plutselig blåser det opp. Vi kalles vindbyen. «Bodø i vinden».

3. Glasshuset

– Benkene i Glasshuset er hengeplassen til 3-5 menn på 50+ som drikker seg dritings ca. hver dag, og ender opp med å ligge på benkene mens glade og snille familier går forskrekket forbi. «La oss bli dritings midt på formiddagen foran småbarn og voksne sånn at de får vite hvor mange feil vi gjorde i livene våre.» I tillegg er det hengeplassen til folk som går på diverse stoffer, og hengeplassen til folk i sorte støvler og Matrix-lærfrakker. Også er det altfor mange fugler der. Og «rotter».

4. Bygging

– Plutselig bygges det overalt, og plutselig stenges veiene. Man vet aldri hvilke veier som er stengte.

5. «Stormen»

– Det nye kulturkvartalet i Bodø fikk navnet «Stormen», som beskriver været i Bodø på en nokså god måte, men det var mange andre navnalternativer som passet bedre. Det er ikke ferdigbygget ennå, men det skal visst være klart i 2014 en gang. (Dermed får vi et svært bygg midt i sentrum, som forøvrig ødela 17. mai-opplevelsen for mange, ettersom det er der tivoliet tidligere har vært, og nå må man dra til Nordlandshallen som er langt unna, og det er bare dumt.) De brukte 1,2 milliarder kroner på dette bygget, og veiene rundt bygget er alltid stengt eller for trange. (Men det blir sikkert et fint bygg.)

6. Shopping

– Med mindre man bor på Meløy/Fauske/Mosjøen/Mo i Rana, så reiser man ikke til Bodø for å shoppe.

7. Sirkus Eliassen

🙁

8. Avenue

– En uteplass i Bodø forbeholdt 18-åringer som liker sex-dansing og fyll, og 50-åringer som liker å se på 18-åringene som liker sex-dansing og fyll. For tiden er Avenue stengt og til salgs hos FINN (selgeren selger også et råstort hoppeslott), så det er vanskelig for 50-åringene å finne uteplasser der de kan stirre på disse 18-åringene.

9. Avisa Nordland

10. Dårlig belysning i sentrum

– Det har tidligere vært en voldtektsbølge i Bodø, noe som har gått innpå oss alle. Det kunne ha hjulpet hvis det hadde blitt belysning i parkene nær sentrum, men vi ville heller ha en bussholdeplasslommeting som produserer varme.

Bobler: Dialekten


– Det høres ut som om vi kjeder oss når vi snakker.
 
Se opp for Topp 10 grunner til å ikke besøke flere norske byer. Neste ut: Stavanger


OPPDATERT:


Endelig er 730 på forsiden av Avisa Nordland, som har laget sak om saken vår. I skrivende stund har AN.no den øverst. Knis.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer