Hopp til hovedinnhold
Bird Box er - faktisk - ikke nummer 1 (Netflix)
Bird Box er - faktisk - ikke nummer 1 (Netflix)

Her er de mest sette Netflix-filmene

Netflix liker å holde seertallene sine tett til brystet. For så å dele dem når de er positive.

Streaming-giganten, som absurd nok nærmer seg 200 millioner abonnenter, har nå sluppet listen over sine 10 mest sette originalfilmer. Altså Netflix’ egne filmer.

Tallene viser hvor mange som har startet å se filmene.

10. The Perfect Date

(48 millioner seere)

Laura Marano og Noah Centineo (Netflix)

Laura Marano og Noah Centineo (Netflix)

Det er overraskende få «tenåringsfilmer» på topplisten; kun én teen-romcom. Men Netflix har i alle fall laget en stjerne ut av Noah Centineo, som etter fire filmer for streameren har snart 20 millioner følgere på Insta. (Kjæresten hans Alexis Ren har 14 mill. Uten å ha spilt i noen filmer.) Noah tar for øvrig snart steget til det store lerretet som selveste He-Man i Masters of the Universe.

9. The Platform

(56 millioner seere)

Ivan Massagué (Netflix)

Ivan Massagué (Netflix)

Det er kun to gysere på listen – og bare én film som ikke er på engelsk. Den spanske science fiction-horror-grøsseren The Platform alias El hoyo («hullet») har fått mange bra anmeldelser, samt at det i de siste månedene har passet ekstra godt med dystopisk stemning. 2019-filmen fikk i alle fall et løft i år da COVID-19-pandemien startet.

8. The Wrong Missy

(59 millioner seere)

David Spade og Lauren Lapkus (Netflix)

David Spade og Lauren Lapkus (Netflix)

Selv daffe komedier kan bli kioskveltere hos Netflix. Ringrev Dave Spade gjør ikke mye ut av seg i The Wrong Missy, men får heldigvis hjelp fra artigpetra Lauren Lapkus fra Orange Is the New Black. Det er sjukt lell at nesten 60 millioner personer har sett denne filmen. Fun fact: Vanilla Ice er med. Den «ikoniske» rapperen får nå sin egen biopic: Se her

7. Triple Frontier

(63 millioner seere)

(Netflix)

(Netflix)

For noen år siden ville det vært utenkelig at Hollywood-superstjernen Ben Affleck skulle gjøre en TV-film. Eller «verre»: En internettfilm. Her lager Ben guttastemning for Netflix med Charlie Hunnam (Sons of Anarchy), Oscar Isaac (Ex-Machina) og Garrett Hedlund (Tron: Legacy) som soldater i Colombia. Ganske okay action – som lett kunne vært en kinofilm.

Fun fact: I 2017 ble Ben Afflecks The Accountant den mest leide VOD-filmen i USA.

6. The Irishman

(64 millioner seere)

(Netflix)

(Netflix)

Netflix’ eneste mesterverk på topp 10-listen. Noe som kostet skjorta – kanskje opp mot 250 millioner dollar (2,3 milliarder kroner). Men Martin Scorsese-giganten The Irishman med Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci og Harvey Keitel var verdt det. Dette ble en event-film. Spilletiden på 210 minutter er også verdt det. Les anmeldelsen til 730.no her

5. Murder Mystery

(73 millioner seere)

Jennifer Aniston og Adam Sandler (Netflix)

Jennifer Aniston og Adam Sandler (Netflix)

Både anmeldere og publikum er enig i at denne lettbeinte krimkomedien er middels. Men Jennifer Aniston – og delvis Adam Sandler – gjorde at over 70 millioner mennesker trykket på play. Noe som er gull for Netflix når det kommer til å holde på abonnenter og rekruttere nye. (Hvorfor kom ikke den tøffe Netflix-filmen Uncut Gems med Adam Sandler med på listen?) Mordmysteriet byr også på James Bond-jenta Gemma Arterton (Quantum of Solace) og Luke Evans (Fast & Furious, The Hobbit).

4. 6 Underground

(83 millioner seere)

Ryan Reynolds (Netflix)

Ryan Reynolds (Netflix)

Her har Netflix også fått suksess med en middels film trolig takket være et stort navn. Deadpool-stjernen Ryan Reynolds teamer opp med skamløse Michael Bay (Transformers, Bad Boys, The Rock, Armageddon +++) og lager internasjonal action. Streaming-blockbusteren har også med blant andre Corey Hawkins (Dr. Dre i Straight Outta Compton) og puertorikanske Adria Arjona (snart klar mot Jared Leto som Marvel-vampyr i Morbius.)

Se også: Shia LaBeouf tatoverte hele brystet for sin nye filmrolle – se bilder

3. Spenser Confidential

(85 millioner seere)

Post Malone (Netflix)

Post Malone (Netflix)

Regissør Peter Berg og Mark Wahlberg teamer opp for femte gang, og resultatet er enda en Netflix-film som får tommelen ned fra anmeldere. Men som enormt mange mennesker velger å se når de får den servert «gratis» foran seg – her med tommelneglbilde av Post Malone. Ja, Netflix pusher filmen via Austin Post alias Posty, selv om hans rolle som Squeeb ikke er stor. Mark Wahlberg, som har hovedrollen som Spenser, spiller også mot Winston Duke (Black Panther, Avengers: Endgame, Us), Bokeem Woodbine (Fargo, Spider-Man: Homecoming) og stand-up-komiker Iliza Shlesinger.

2. Bird Box

(89 millioner seere)

Sandra Bullock, Vivien Lyra Blair og Julian Edwards (Netflix)

Sandra Bullock, Vivien Lyra Blair og Julian Edwards (Netflix)

Bird Box laget Netflix-historie da den i 2018 satte store deler av klodens juleferie på hodet og ble streamerens første virkelige blockbuster. Med god hjelp fra tusenvis av memes, en livsfarlig #blindfoldchallenge – og solid comeback fra Sandra Bullock i rollen som Malorie Hayes. 56-åringen har ennå ikke fulgt opp oppsvingen, regissert av danske Susanne Bier. Tenk hvis Netflix i smug lager oppfølgeren og slipper den som overraskelse i desember? Den post-apokalyptiske skrekkfilmen er basert på Josh Malerman-romanen Bird Box, og denne uken slapp han oppfølgeren Malorie. Handlingen finner sted 12 år senere.

1. Extraction

(99 millioner seere)

Chris Hemsworth (Netflix)

Chris Hemsworth (Netflix)

Thor-stjernen som leiesoldat ble full klaff for Netflix, som har fått halvparten av alle sine abonnenter til å se Extraction. (Eller i alle fall begynnelsen av den.) Thrilleren med Chris Hemsworth, filmet i India og Thailand, sparket i gang sommeren 2020 i slutten av april. Mens de fleste kinoer var tomme og folk flest satt hjemme og sturet i karantene. Suksessen er stor stas for australieren, som har fått middel respons på de fleste av sine filmer hvor han ikke spiller Thor. (Red Dawn, Blackhat, Ghostbusters, Bad Times at the El Royale og Men in Black: International lokket ikke mange til kinoene.) Oppsvingen er også gøy for regidebutanten Sam Hargrave: stunt-coordinator på Captain America: Civil War og Avengers: Endgame. Han teamer her opp med brødrene Joe og Anthony Russo, som regisserte Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War og Avengers: Endgame.

Se også: 17-åring fra 730.no anmelder serien Pacific Blue fra 1996

Nyeste saker fra 730.no

Les mer