Hopp til hovedinnhold
HEY-SANN (HEAD OF/KAWAII)

Tooji: – Langefinger’n til janteloven

HEY-SANN (HEAD OF/KAWAII)

En leken, ironisk, janteloven-dyttende Tooji er aktuell med videoen til sin singel «Packin’ Guns», som han har laget med sin MGP-kollega Elisabeth Carew. Se den actionfylte snutten nedenfor vår prat med hunken, hvor han forklarer det han serverer.

Røff låt! På en skala fra 1 til 10, hvor gangsta er du?

– Jeg tror jeg er like gangster som en pusekatt. Hvis en pusekatt kan være gangster så er jeg definitivt the real deal.
Jeg tror barna i videoen wooper swag og gangsta faktoren et hakk bedre enn meg. . .

Representerer denne singelen en ny, mer urban stil for deg?

– Den dekker personligheten min ganske godt. Et heavy og mørkt sound strødd på med masse ironi or corkiness. Jeg greier ikke ta meg selv helt seriøst. Tror det er viktig i et uttrykk, og det gir deg friere tøyler til å skape et univers der du kan gjøre akkurat det du vil.

Hvorfor laget du denne sangen?

– Jeg skrev sangen sammen med Elisabeth Carew som en type anti-angstlåt. Jeg har en tendens til å være min egen verste fiende og holde meg selv nede. Så istedenfor å skrive en døll ballade om hvor kjipt ting kan være, skrev vi en låt som gjør at jeg frigjør meg selv fra alle begrensninger. Sangen har et sterkt uttrykk, som viser langefinger’n til alt som har med jantelov og selvbegrensning å gjøre. Når du fremfører en slik sang må du gjøre det 100%, chin up.

– Dessuten har jeg begynt å gjøre det jeg vil. Skape det uttrykket som ligger naturlig for meg, istedenfor å skulle høre på alle andre rundt meg enten det er et plateselskap eller management. Når du skal ta hensyn til alt og alle rundt deg i det kreative sitter du igjen med å ikke vite hva du vil selv. Jeg må kunne følge min egen magefølelse og intuisjon. Og for første gang er det nettopp det jeg gjør.

Tror du noen kan reagere negativt på «packin’ guns» og skuddene?

– Uttrykket «packin’ guns» har flere tolkninger, enten det betyr å vise muskler, være stolt… eller være well equipped. Akkurat i videoen sin sammenheng er det de to første. Det handler om å være stolt, ubegrenset og connected til styrken vi alle bærer. Why strike down when we can praise ourselfes?? Can I get a aaaaamen!?

Amen! Hva er planen din for sommeren?

Make music. Oppleve Stockholm på sommertid. Kanskje en liten turné? Who knows. …
Dette er et nytt kapittel for meg. Jeg sa opp plateselskapet, og hele systemet rundt meg, solgte alle tingene mine og flyttet til Stockholm. Jeg gir alt jeg har for å gjøre det jeg elsker…

Yolo 4 life! Se videoen til Tooji «Packin’ Guns»:

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer