Hopp til hovedinnhold
(INSTAGRAM) 

Tooji: – En «Romeo og Romeo-historie» som ender i tragedie

PEPPERKAKER 😍(INSTAGRAM) 

Denne helgen slapp den norsk-iranske pop-hunken Tooji musikkvideoen til «Say Yeah» via regissør Doan M. Nguyen. YouTube mente noen av klippene var så drøye at snutten ble stoppet, såi dag ble en sensurert utgave sluppet. 

 
Tooji forteller 730 at musikkvideoen til «Say Yeah» handler om vold mot homofile.  
 
– Mange har et rosenrødt syn på hvordan forholdene er i Norge. Men daglig opplever ungdom og voksne trakassering og vold knyttet til legningen sin. Låten og videoen spiller på lag for å fremme budskapet. Sangen handler om den evige søken man har etter en partner. Kjærlighet er et behov alle mennesker har, vi vil føle at vi tilhører noe eller noen. Samtidig forteller filmen en «Romeo og Romeo-historie» som ender i tragedie.  

Saken fortsetter under


Tooji fortsetter med den mørke statistikken. 

– Hatkriminalitet rammer mange. I Oslo har politiet så langt i år registrert over 100 saker. Mørketallene er store, og jeg ønsker å bevisstgjøre LHBT-personer på at de må anmelde om de opplever hatkriminalitet. Etter at diskrimineringsloven kom inn i 2014 slåes det ganske hardt ned på hatkrim, som ikke trenger å være vold men også trakassering. Jeg tror at det vil virke empowering for mange ungdommer som opplever dette daglig å vite at de har loven på sin side og at de burde anmelde. Det de går gjennom er lovstridig.
– Grunnen til at jeg gjør dette er at jeg ser små drypp på Facebook hvor folk har blitt slått, overfalt eller opplevd trakassering. Samtidig lukker resten av oss øynene og later som dette ikke er en reel problematikk idag. Stikker vi 30 min utenfor Oslo er realiteten en helt annen.


Se også:
Blodig norsk oppgjør mot homofili

Nyeste saker fra 730.no

Les mer